ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΥπέκυψε στα τραύματα του μετά από εργατικό ατύχημα - Στάση εργασίας προκηρύσσει το Ε.Κ. Λιβαδειάς

Υπέκυψε στα τραύματα του μετά από εργατικό ατύχημα - Στάση εργασίας προκηρύσσει το Ε.Κ. Λιβαδειάς

Υπέκυψε στα τραύματα του μετά από εργατικό ατύχημα - Στάση εργασίας προκηρύσσει το Ε.Κ. Λιβαδειάς

«Έχασε την μάχη με τη ζωή ο εργαζόμενος που στις 4/9/2020 υπέστη εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις του ενεργειακού κέντρου Αγ. Νικολάου της εταιρείας Μυτιληναίος»

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς ενημέρωσε πως υπέκυψε στα τραύματα του, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο ΚΑΤ, εργαζόμενος που είχε τραυματιστεί εν ώρα εργασίας στο ενεργειακό κέντρο Αγ. Νικολάου. Το Ε.Κ.Λιβαδειάς επιδιώκει να συναντηθεί με την διεύθυνση της Protergia ώστε να ενημερωθεί ενδελεχώς για τα μέτρα ασφαλείας και εργασίας των εργαζόμενων στο ενεργειακό κέντρο Αγ. Νικολάου.

Η ανακοίνωση του Ε.Κ.Λιβαδειάς

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου Δημητρίου Παππά, που κατέληξε σήμερα το πρωί μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ, 17 μέρες μετά το τραγικό ατύχημα, που του συνέβη στις 4/9/2020, καθώς εκτελούσε εργασίες συντήρησης στις εγκαταστάσεις του Ενεργειακού Κέντρου Αγίου Νικολάου της Εταιρείας Μυτιληναίος.

Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη στις εγκαταστάσεις ενός Ομίλου, που επανειλημμένα έχει βραβευτεί για τα μέτρα ασφάλειας στην εργασία. Όμως το συγκεκριμένο ατύχημα αποκαλύπτει κενό ασφαλείας που πρέπει άμεσα να καλυφθεί, για να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Το ΕΚΛ έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με την Διεύθυνση της Protergia στο Ενεργειακό Κέντρο Αγίου Νικολάου, ώστε να ενημερωθεί για τα μέτρα ασφάλειας και τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων στο εν λόγω εργοστάσιο. Ταυτόχρονα καλούμε τα αρμόδια Όργανα της πολιτείας να επισπεύσουν την διαδικασία έκδοσης πορίσματος που θα αποκαλύπτει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και θα αποδίδει ευθύνες όπου υπάρχουν.

Το ΔΣ του ΕΚΛ προκηρύσσει Δίωρη Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζομένους που εργάζονται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου, στις 22/9/2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00΄ – 15:00΄.»