ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠροκηρύχθηκε θέση παθολόγου στο Γ.Ν. Θήβας έπειτα από ερώτηση Μουλκιώτη στη Βουλή

Προκηρύχθηκε θέση παθολόγου στο Γ.Ν. Θήβας έπειτα από ερώτηση Μουλκιώτη στη Βουλή

Προκηρύχθηκε θέση παθολόγου στο Γ.Ν. Θήβας έπειτα από ερώτηση Μουλκιώτη στη Βουλή

«Το Υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει με ημίμετρα τις δυσλειτουργίες του Παθολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας.»

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας της Βουλής συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κυρίου Γιώργου Μουλκιώτη, προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, η οποία αφορούσε την αδιέξοδη κατάσταση που επικρατεί στο παθολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας.

«Κύριε Υπουργέ, δεν θα συμφωνήσω πως ήταν πλήρης η λειτουργία της παθολογικής κλινικής, δεν ήταν τέσσερις μόνιμοι, τέσσερις μόνιμοι πράγματι προβλέπονται στο οργανόγραμμα, οι δύο ήταν με μετακίνηση και ευτυχώς έγινε κινητοποίηση των φορέων και ήρθε μια μετακίνηση αρχές του Σεπτεμβρίου Κύριε Υφυπουργέ, γιατί δεν αίρεται αυτή την διαδικασία; Γιατί δεν λέτε στον γιατρό που έχει μετακινηθεί, ή θα γυρίσει πίσω ή θα αφήσει την οργανική θέση και να την προκηρύσσεται και αυτήν. Μόνο έτσι θα κάνουμε προκοπή, δεν θα λειτουργήσει με άλλον τρόπο το νοσοκομείο.»

Στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής επισημαίνει ότι η εν λόγω νοσοκομειακή μονάδα, υπό τις παρούσες συνθήκες λειτουργεί στα όριά της, εξαντλώντας τις δυνατότητες και την αντοχή του ιατρικού προσωπικού, αντιμετωπίζοντας σε κάθε περίπτωση ουσιαστικό πρόβλημα, για όσο διάστημα δεν δίνονται οριστικές και βιώσιμες λύσεις.

Κατόπιν αυτών, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί άμεσα σε έκτακτες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι παρουσιασθείσες ελλείψεις, λόγω των υφιστάμενων και ανακυψάντων κενών στην παθολογική κλινική ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Παθολογικού Τμήματος και να καλυφθούν με ασφάλεια οι υγειονομικές ανάγκες της περιοχής. Επίσης ζήτησε να προκηρυχθεί άμεσα η υποσχεθείσα θέσης ειδικού παθολόγου αλλά και να ανακληθεί άμεσα η μετακίνηση του ιατρού που υπηρετεί σε άλλη νοσοκομειακή μονάδα, ώστε να επανέλθει στην μόνιμη θέση του ή να αποδεσμευθεί οριστικά από την Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Θήβας του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς – Γενικού Νοσοκομείου Θήβας και στη συνέχεια να προκηρυχθεί και αυτή η θέση.

Ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, διαβεβαίωσε ότι σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, θα βγει «στον αέρα» η προκήρυξη της υποσχεθείσας θέσης ειδικού παθολόγου, χωρίς να δώσει σαφείς απαντήσεις για την επίλυση των σοβαρών δυσλειτουργιών της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, αρκεσθείς σε διαβεβαιώσεις επίλυσης των πρόσκαιρων κενών ιατρικού προσωπικού και μελλοντικής κάλυψης των κενών. 

Ο Γιώργος Μουλκιώτης παρότρυνε την ηγεσία του Υπουργείου, να λάβει πολιτικές αποφάσεις για να δοθούν άμεσες και κατάλληλες λύσεις στις δυσλειτουργίες της εν λόγω Παθολογικής Κλινικής και όχι να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με ημίμετρα.