ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣφοδρή κριτική και δριμύτατες αντιδράσεις μετά το κλείσιμο της παθολογικής του Γ.Ν. Θήβας

Σφοδρή κριτική και δριμύτατες αντιδράσεις μετά το κλείσιμο της παθολογικής του Γ.Ν. Θήβας

Σφοδρή κριτική και δριμύτατες αντιδράσεις μετά το κλείσιμο της παθολογικής του Γ.Ν. Θήβας

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το κλείσιμο της παθολογικής

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, παρά τις διαβεβαιώσεις του Βουλευτής της Ν.Δ., κ. Α. Κουτσούμπα, πως θα μεταφερθούν άμεσα τρεις γιατροί στο Νοσοκομείο.

Η περιφερειακή παράταξη «Στερεά Υπεροχής» διαμαρτύρεται εντονότατα για το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Θήβας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως εν μέσω πανδημίας και ενώ αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα covid 19, με ευθύνη της Κυβέρνησης έκλεισε η παθολογική κλινική στο Νοσοκομείο της Θήβας.

Παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Θήβας, τα διαβήματα του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας, καθώς και τις Ερωτήσεις των Βουλευτών του Νομού στο Κοινοβούλιο, για την αποδυνάμωση των δομών υγείας στη Βοιωτία, η Κυβέρνηση κωφεύει και συνεχίζει την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εις βάρος των πολιτών και ιδιαίτερα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Αναγνωστάκης δήλωσε:

«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την αρνητική αυτή εξέλιξη.

Σε μια τόσο δύσκολη υγειονομικά αλλά και οικονομικά περίοδο, είναι απαράδεκτο να υποβαθμίζεται και να απαξιώνεται η δημόσια υγεία, κλείνοντας κλινικές και παραμένοντας υποστελεχωμένα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας μας.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεση λύση, με διορθωτική του παρέμβαση, γιατί η υγεία των πολιτών, ιδιαίτερα σήμερα, είναι η ύψιστη προτεραιότητα.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προς την Κυβέρνηση, έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Θήβας και να στελεχωθούν με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλα τα περιφερειακά μας Νοσοκομεία.

Φτάνει πια η επικοινωνιακή διαχείριση και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Οι πολίτες και οι επαγγελματίες υγείας περιμένουν λύσεις στα προβλήματά τους και όχι υποκριτικά χειροκροτήματα και κροκοδείλια δάκρυα».

Δημοτική Συνεργασία Ευθύνη: «Τελείωσαν τα ψέματα. Ως εδώ...»

Η δημοτική παράταξη «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης» σε ανακοίνωση της τονίζει πως «το ποτήρι έχει ξεχειλίσει» υπογραμμίζοντας πως το κλείσιμο της παθολογικής «βάζει ταφόπλακα στη δυνατότητα λειτουργίας της καθημερινότητας στην περιοχή μας.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Οργή και αγανάκτηση σε όλους τους πολίτες της περιοχής προκάλεσε το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Θήβας.

Η αποψίλωση των υπηρεσιών και η υποβάθμιση της Θήβας κορυφώνονται και το ποτήρι, πλέον, έχει ξεχειλίσει.

Ο μεγαλύτερος δήμος της Βοιωτίας έχει στα όριά του δεκάδες βιομηχανίες, τις γυναικείες φυλακές Ελεώνα, την εθνική οδό, τα κέντρα προσφύγων κ.λ.π. Το κλείσιμο της Παθολογικής, του βασικότερου κομματιού του νοσοκομείου, βάζει ταφόπλακα στη δυνατότητα λειτουργίας της καθημερινότητας στην περιοχή μας.

Οι υποσχέσεις και οι επιστολές των «αρμοδίων» αποδείχτηκαν ανίσχυρες και ψεύτικες. Συναντήσεις που έγιναν αποκλείοντας τη συμμετοχή οποιασδήποτε αντίθετης φωνής από την αντιπολίτευση και ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν δείχνουν την ανικανότητα ή την υποκρισία των τοπικών αρχών να λύσουν ένα από τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους.

Απαιτούμε:

 1. Αμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου εντός της εβδομάδας . Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να υπογράψουν σχετικό αίτημα ώστε να συγκληθεί το συμβούλιο με τις 11 υπογραφές που ορίζει ο νόμος. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
 2. Τη στελέχωση του νοσοκομείου με το προσωπικό που απαιτείται προκειμένου να εξυπηρετούμαστε και να μην αντιμετωπιζόμαστε από την πολιτεία ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
 3. Την αυτόνομη και ανεξάρτητη λειτουργία του Νοσοκομείου Θήβας με δική του διοίκηση και προϋπολογισμό – όπως συνέβαινε παλαιότερα- και όχι ως παράρτημα του Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Κύριοι της κυβέρνησης τελείωσαν τα ψέματα.

Από εδώ και πέρα θα μας βρίσκετε απέναντί σας και θα έχετε να αντιμετωπίσετε την μήνιν του θηβαϊκού λαού που πρέπει ενωμένος να απαιτήσει αυτά που δικαιούται δυναμικά και αγωνιστικά.

ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: «Έκλεισαν την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Θήβας»

Δριμύτατη κριτική ενάντιον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας που σε ανακοίνωση του αναφέρει «Απαιτούμε από την αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς να πάρουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν την κανονική λειτουργία του Νοσοκομείου της Θήβας.»

Η ανακοίνωση:

Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. υλοποιεί αργά αλλά σταθερά το πρόγραμμά της στον τομέα της υγείας. Με περισσή σπουδή και μεθόδευση οδηγεί σε απαξίωση τις δημόσιες δομές της υγείας με στόχο την διάλυση και τη σταδιακή παράδοση στον ιδιωτικό τομέα.

Το Νοσοκομείο Θήβας αποτέλεσε έναν από τους πρώτους στόχους. Το σχέδιο εξυφαινόταν εδώ και καιρό, παρά της έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων και του προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς και τοπικών φορέων. Αδίστακτοι εν μέσω πανδημίας και υγειονομικής κρίσης δημιούργησαν τεράστια ανασφάλεια στην τοπική κοινωνία παραβλέποντας ότι αφήνουν υγειονομικά ακάλυπτο τη Βοιωτία.

Δυστυχώς στην όλη προσπάθεια συνέβαλαν και τοπικοί πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, οι οποίοι προσπαθήσανε με δήθεν προσωπικές παρεμβάσεις να δημιουργήσουν εφησυχασμό στην τοπική κοινωνία και σε όσους ανησυχούσαν. Γνώριζαν από καιρό ότι η παθολογική κλινική λειτουργούσε οριακά και μόνο χάρη στις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού. Ανακάλεσαν την προκήρυξη της προηγούμενης κυβέρνησης για προσλήψεις ιατρών και έτσι αποδυναμωμένο το Νοσοκομείο το οδήγησαν στο μοιραίο. Σε λίγο θα παρουσιάσουν στοιχεία για την επισκεψιμότητά του, (αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα εμφανίσουν όταν η παθολογική θα μένει κλειστή), για να μας πείσουν πως δεν έχει λόγο ύπαρξης και λειτουργίας.

Καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να εγκαταλείψουν τα σχέδια που έχουν στο μυαλό τους και να συνδράμουν το Νοσοκομείο Θήβας σε ότι χρειάζεται.

Απαιτούμε από την αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς να πάρουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν την κανονική λειτουργία του Νοσοκομείου της Θήβας.

ΚΚΕ Τ.Ε Θήβας – Οινοφύτων: «Να σταματήσει τώρα η υποκρισία για την κατάσταση του Γ.Ν. Θήβας! Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού!»

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Τ.Ε. Θήβας – Οινοφύτων του ΚΚΕ:

Την ώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με κρούσματα σε μεγάλους χώρους δουλειάς και δομές φιλοξενίας προσφύγων της περιοχής μας, το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από την αρχή της πανδημίας, με πιο χαρακτηριτική εξέλιξη το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του λόγω έλλειψης γιατρών.

Η κυβέρνηση, αντί να έχει αξιοποιήσει όλο το προηγούμενο διάστημα για να καλυφθούν όλα τα κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό των δομών υγείας της περιοχής, εμμένει απαρέγκλιτα στην πολιτική υποβάθμισης και υποστελέχωσης τους, όπως γίνεται επί σειρά ετών.

Μπροστά στο καρκίνωμα των τεράστιων ελλείψεων, των ελαστικών μορφών απασχόλησης γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, «μοιράζει ασπιρίνες» προσλαμβάνοντας συμβασιούχους με το σταγονόμετρο και διαφημίζοντας ιδιωτικές χορηγίες.

 • Προκαλεί οργή η κατάσταση το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής, όπου ενώ ήταν γνωστό εδώ και μήνες ότι από τις 20 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει αδυναμία λειτουργίας της, αφού υπηρετούν μόλις δύο παθολόγοι, θεωρείται λύση η προκήρυξη μίας (1) θέσης παθολόγου, η οποία στην καλύτερη περίπτωση θα καλυφθεί σε έξι μήνες !!!
 • Αποτελεί πρόκληση, την ώρα που βοούν οι πάντες για την ανάγκη λειτουργίας όσο το δυνατό περισσότερων κρεβατιών ΜΕΘ για κορονοϊό, το Νοσοκομείο να έχει υποδομή τουλάχιστον για 6 κλίνες ΜΕΘ και να μη συζητιέται καν η πρόσληψη του απαιτούμενου εξειδικευμένου προσωπικού για να λειτουργήσουν.
 • Είναι απαράδεκτο σήμερα, είκοσι χρόνια μετά την ίδρυση του Νοσοκομείου ως τραυματιολογικού κέντρου, να εκκρεμεί ακόμη η δημιουργία Κέντρου αιμοδοσίας.
 • Την ίδια ώρα, οι μαθητές στοιβάζονται ανά δεκάδες σε σχολικές τάξεις, οι καθαρίστριες προσλαμβάνονται με το σταγονόμετρο και την τελευταία στιγμή, ενώ οι χώροι εργασίας κινδυνεύουν να μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες τύπου Βόρειας Ιταλίας.

Η πολιτική της κυβέρνησης να επικαλείται αποκλειστικά και μόνο την ατομική ευθύνη, την ώρα που η ίδια δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο στην υγεία, τους χώρους δουλειάς κι εκπαίδευσης και τα μέσα μεταφοράς, είναι προκλητική μπροστά στον πιο μεγάλο κίνδυνο.

Κι όμως, αυτό που κάνει είναι να ακολουθεί με απόλυτη συνέπεια την πολιτική που εφαρμόζεται κατ’εντολή των επιχειρηματικών ομίλων εδώ και χρόνια. Την πολιτική της «συγκράτησης των δημοσίων δαπανών» και της «ανάπτυξης και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας».

Στον τομέα της υγείας, «συγκράτηση των δημοσίων δαπανών» σημαίνει μόνιμη υποστελέχωση με δεκάδες χιλιάδες κενές θέσεις, αντικατάσταση της μόνιμης εργασίας με συμβασιούχους και υποχρηματοδότηση των δομών υγείας. «Ανάπτυξη κι ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» σημαίνει υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς όφελος των ιδιωτών και της δευτεροβάθμιας ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι να μπουν στα ίδια τα Νοσοκομεία μέσω των «Συμβάσεων Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα».

Την ίδια πολιτική ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στις οποίες μετείχαν και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες δυνάμεις σήμερα κάνουν πως αντιδρούν, αποδίδοντας τη στάση της ΝΔ τάχα σε «ιδεοληψίες» της, με σκοπό να κρύψουν την ταύτισή τους στην κατεύθυνση που ακολουθείται.

Το λογαριασμό αυτής της κατεύθυνσης τον πληρώνει ο λαός από την τσέπη του εδώ και χρόνια. Όμως τώρα κινδυνεύει να τον πληρώσει και με τις ζωές συνανθρώπων μας.

Με αυτά τα δεδομένα, η προσπάθεια κυβέρνησης και Υγειονομικής Περιφέρειας, την οποία σιγοντάρουν η περιφερειακή και η δημοτική αρχή, να βαφτίσουν το κρέας – ψάρι δεν είναι απλά υποκριτική, είναι επικίνδυνη.

Είναι απαράδεκτη η ανακοίνωση του βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ να ανακοινώνει ότι θα λυθεί η λειτουργία της παθολογικής με τις αποσπάσεις γιατρών ΑΛΛΩΝ ειδικοτήτων από Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Αντίστοιχα, παρατηρούμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ να «απομονώνουν» το ζήτημα στο θέμα της παθολογικής κλινικής, λες και δεν υπάρχει άμεση κι επιτακτική ανάγκη για πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό ΟΛΩΝ των κενών στο Νοσοκομείο και τις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 

Η αλήθεια είναι ότι το βούλωμα μιας τρύπας δε λύνει τίποτα, αφού ήδη ένα μεγάλο ποσοστό του προσωπικού, του οποίου ο αριθμός είναι οριακός, δουλεύει ήδη με συμβάσεις. Αρα μέχρι να καλυφθεί μια τρύπα, θα έχουν ήδη ανοίξει κι άλλες.

Οι ανάγκες του Νοσοκομείου και των άλλων δομών υγείας καθορίζονται από τις ανάγκες που επιβάλει τώρα η καθολική προστασία του λαού και δε μπορούν να χωρέσουν στον κορσέ της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.

Καθολική προστασία του λαού σημαίνει εδώ και τώρα:

 • Να παρθούν όλα τα δυνατά μέτρα για την άμεση λειτουργία της παθολογικής κλινικής, με την αύξηση των οργανικών θέσεων και την κάλυψή τους με μόνιμους γιατρούς. 
 • Αμεση κάλυψη όλων των κενών του Νοσοκομείου Θήβας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
 • Πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη λειτουργία των κλινών ΜΕΘ του Νοσοκομείου.
 • Πλήρης στελέχωση σε μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό για τη λειτουργία σε 24ωρη βάση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιοχής.
 • Να διασφαλιστούν σε επάρκεια τα αναγκαία μέσα και ο εξοπλισμός με πιστοποίηση για νοσοκομειακή χρήση για την προστασία όλων των εργαζομένων.
 • Να ικανοποιηθεί τώρα το πάγιο αίτημα των υγειονομικών για ένταξη στα ΒΑΕ, δικαίωμα αδιαμφισβήτητο που υπογραμμίζεται από την εξελισσόμενη πανδημία.

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θήβας

«Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, μετά την πραγματοποίηση της σύσκεψης όλων των φορέων της πόλης μας στο συνεδριακό κέντρο Θήβας με θέμα το «Νοσοκομείο Θήβας».

Παρόλο της δεσμεύσεις του Υπουργείου προς Δήμο και Ιατρικό σύλλογο αλλά και στην απάντηση του Υπουργού Υγείας στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Γιώργου Μουλκιώτη, για την κάλυψη των θέσεων του τμήματος της Παθολογικής κλινικής, χθες η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου έκλεισε.

Η διακυβέρνηση της Ν.Δ. έδειξε για ακόμη ότι εμπαίζει ακόμη και με την υγεία των εργαζομένων και γενικότερα των πολιτών της περιοχής, χωρίς να δείξει έστω την παραμικρή ευαισθησία απέναντί τους, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της.

Η διοίκηση του Ε.Κ. Θήβας στην σύσκεψη των φορέων ανάφερε, επειδή αυτό το έργο το έχουμε ξαναζήσει και στο παρελθόν,   πρότεινε ενημέρωση σε όλους τους πολίτες της περιοχής για την κατάντια του Νοσοκομείου(από ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και από υγειονομικό υλικό) και δυναμικές κινητοποιήσεις συσπειρώνοντας τους πολίτες της περιοχής με μπροστάρηδες τον Δήμο, το Ε.Κ. Θήβας και όλους τους φορείς της πόλης, έως ότου καλυφθούν οι οργανικές θέσεις του νοσοκομείου.

Για το χθεσινό κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Θήβας, υπάρχουν υπεύθυνοι και σιωπούν κρυπτόμενοι, αποφεύγοντας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η διοίκηση του Ε.Κ. Θήβας  καλεί όλους τους πολίτες της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση για κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης πιέζοντάς την, για την   στελέχωση όλων των κενών θέσεων του νοσοκομείου και την ομαλή και πλήρη λειτουργία του, ως Νοσοκομείο!!!»

«Πατρίδα μας η Στερεά» - Παθολογική μονάδα Θηβών: «πονάει δόντι κόβει κεφάλι»

Η Περιφερειακή Παράταξη «πατρίδας μας η Στερεά» έστειλε επιστολή στον Περιφερειάρχη κο Φάνη Σπανό σχετικά με το κλείσιμο της Παθολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Θηβών.

Μεταξύ των άλλων επικεφαλής κα Κατερίνα Μπατζελή τονίζει ότι: η 5η ΥΠΕ της Αποκεντρωμένης επέλεξε την πολιτική του «πονάει δόντι κόβει κεφάλι», αποδεικνύοντας περίτρανα την επιλογή για αποδυνάμωση των δομών της Δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ, δημιουργούνται έντονοι προβληματισμοί για την λειτουργία αυτού καθ αυτού του Νοσοκομείου Θηβών, ως Περιφερειακή Αρχή (Π.Α)να μένετε αμέτοχη και να αποδέχεστε αποφάσεις της ΥΠΕ.

Η ορθή λειτουργία μίας διακυβέρνησης είναι να σας ενημερώνουν άμεσα και να λειτουργείτε από κοινού με την 5η ΥΠΕ στα θέματα Δημόσιας Υγείας. ‘Όταν μάλιστα ως Περιφέρεια έχουμε αποφασίσει την ενίσχυση των Νοσοκομειακών Μονάδων λόγω covid 19 με ένα ποσό άνω των 17,6 εκ. ευρώ σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ .

Η επιστολή:

Λαμία,23-09-20

Προς :κο Φάνη Σπανό, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Από :Κατερίνα Μπατζελή επικεφαλής της παράταξης και των Περιφερικών Συμβούλων, Νίκου Μπέτσιου, Κώστα Σωτηρόπουλου, Μάνου Γέμελου ,Τάσου Βελισσαρίου, Μπάμπη Φάκου

Θέμα: «Παθολογική Μονάδα Γενικού Νοσοκομείου Θηβών».

κε Περιφερειάρχη ,

όπως γνωρίζετε έκλεισε «βιαίως» η Παθολογική Μονάδα της Αποκεντρωµένης Οργανικής Μονάδας Θήβας του Γενικού Νοσοκοµείου Λιβαδειάς - Γενικού Νοσοκοµείου Θήβας ,χωρίς καμία ειδοποίηση. Και αντί να επιλυθούν τα ζητήματα της στελέχωσης της Παθολογικής Μονάδας για την απρόσκοπτη λειτουργία της ,όπως αυτά είχαν ανακοινωθεί και από τον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών, η 5η ΥΠΕ της Αποκεντρωμένης επέλεξε την πολιτική του «πονάει δόντι κόβει κεφάλι», αποδεικνύοντας περίτρανα την επιλογή για αποδυνάμωση των δομών της Δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ Προβλήματισμός υπάρχει και για τη λειτουργία και του Ακτινολογικού Τµήµατος όπου σε συνδυασμό και με τις . «φήµες» περί μεταφοράς εξοπλισμού που έχει συγκεντρωθεί από δωρεές για το Γ.Ν. Θήβας καθώς και του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αιμοδοσίας, που έχει εξασφαλισθεί µέσω προγράμματος ΕΣΠΑ για το Γ.Ν. Θήβας σε όµορα Νοσοκομεία, την ώρα που είναι αδιανόητο µια δευτεροβάθμια δοµή υγείας να µην έχει τµήµα αιμοδοσίας και βασικό ακτινοδιαγνωστικό εξοπλισµό σε λειτουργία, δημιουργούνται έντονοι προβληματισμοί για την λειτουργία αυτού καθ αυτού του Νοσοκομείου Θηβών.

Το γεγονός αυτό πλήττει την Δημόσια Υγεία μίας σημαντικής περιοχής της Περιφέρειας μας ,εφόσον το Νοσοκομείο Θηβών δέχεται βάση και της αναφοράς του Ιατρικού Συλλόγου, περιστατικά ολόκληρης της Επαρχίας Θηβών,(πληθυσµός 80.000 περίπου κάτοικοι) στην οποία περιλαµβάνεται η Βιοµηχανική Ζώνη Οινοφύτων, µεγάλο τµήµα της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαµίας, το ΚΕΠΒ ,δύο κέντρα φιλοξενίας αλλοδαπών, ένας καταυλισµός Αθίγγανων, γυναικείες φυλακές Ελαιώνα, το Κέντρο Απεξάρτησης, παράλληλα µε τις γενικότερες υποχρεώσεις επιφυλακής λόγω πανδηµίας. Και μάλιστα αυτή την περίοδο που η πολιτεία όλων των βαθμίδων πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, την ασφάλεια των πολιτών και της ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας. Δεν μπορείτε ως Περιφερειακή Αρχή (Π.Α)να μένετε αμέτοχη και να αποδέχεστε αποφάσεις της ΥΠΕ. Η ορθή λειτουργία μίας διακυβέρνησης είναι να σας ενημερώνουν άμεσα και να λειτουργείτε από κοινού με την 5η ΥΠΕ στα θέματα Δημόσιας Υγείας. ‘Όταν μάλιστα ως Περιφέρεια έχουμε αποφασίσει την ενίσχυση των Νοσοκομειακών Μονάδων λόγω covid 19 με ένα ποσό άνω των 17,6 εκ. ευρώ σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ . Φέρετε ευθύνη. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας και την ενημέρωση μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Κατερίνα Μπατζελή, επικεφαλής της παράταξης «πατρίδας η Στερεά»