ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕπαναλειτουργεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θηβαίων

Επαναλειτουργεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θηβαίων

Επαναλειτουργεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θηβαίων

Μαθητές θα μαθαίνουν τους βασικούς κανόνες του Κ.Ο.Κ.

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Σε λειτουργία θα τεθεί ξανά το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θηβαίων, όπως ενημερώνει η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. μέσω σχετικής ανακοινώσεως, το οποίο βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Θηβών - Νεοχωρακίου, έξω από το Νεοχωράκι.

Στόχος της λειτουργίας του είναι η εκπαίδευση παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, τα οποία έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκπαιδευτικών επισκέψεων.

Η Εκπαίδευση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, πραγματοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές από το Υπ. Μεταφορών & Επικοινωνιών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι οργανώνουν το πρόγραμμα άσκησης των εκπαιδευόμενων μαθητών. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, με απλουστευμένο τρόπο επιδεικνύονται τα βασικά στοιχεία της οδού, οι βασικοί κανόνες που θέτει ο Κ.Ο.Κ., καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει ο καθένας να λειτουργεί ως χρήστης της οδού, σεβόμενος τους λοιπούς χρήστες και το περιβάλλον.

Στο χώρο λειτουργεί επίσης κυλικείο, με σκοπό την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, μπορούν να επικοινωνούν με την Επιχείρηση στα τηλέφωνα 2262028062 & 2262029729.