ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜάσκες και αντισηπτικά στα γηροκομεία και στο ΚΔΗΦ ΑΜΕΑ από τον Δήμο Θηβαίων

Μάσκες και αντισηπτικά στα γηροκομεία και στο ΚΔΗΦ ΑΜΕΑ από τον Δήμο Θηβαίων

Μάσκες και αντισηπτικά στα γηροκομεία και στο ΚΔΗΦ ΑΜΕΑ από τον Δήμο Θηβαίων

Στο «Ράδιο Θήβα» μίλησε ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων καθώς και ο Δ/ντης του Γηροκομείου «Αγ. Αθανάσιος ο Μέγας»

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Υγειονομικό υλικό διένειμε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, εν όψει και της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία (1η Οκτωβρίου) καθώς και στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ της Θήβας.

Ειδικότερα, ο κ. Δήμαρχος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Θηβαίων κ. Γιώργο Παπασπύρου επισκέφτηκαν τα γηροκομεία «Αγ. Αθανάσιος», «ΟΧΕΚ» και «Διακονία Αγάπης» και το ΚΔΗΦ ΑμεΑ των Αγίων Αναργύρων και παρέδωσαν στους υπεύθυνους επιτραπέζιες αντισηπτικές συσκευασίες και μάσκες μίας χρήσης για την προστασία των ωφελούμενων και του προσωπικού που απασχολείται στις εν λόγω κοινωνικές δομές.

Στη κάμερα του Ράδιο Θήβα μίλησε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου αναφέροντας πως «Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος στους απόμαχους πλέον αυτής της ζωής που έχουν συμβάλλει και έχουν δώσει τα μέγιστα για να είμαστε και εμείς αυτοί που είμαστε σήμερα να προσφέρει την αγάπη του στο μέτρο του δυνατού και σε αυτά που μπορεί. Εν όψει της πανδημίας η προσπάθεια μας για την αναχαίτιση του ιού είναι τέτοια που θα πρέπει να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα όπως έχουμε σε άλλες περιοχές, δεν είναι καθόλου σωστό και ωραίο. Σήμερα μπορέσαμε και προσφέραμε σε όλες τις δομές της περιοχής αντισηπτικά και μάσκες για την προστασία τόσο των ηλικιωμένων όσο και των εργαζομένων στις δομές αυτές. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.»

Σε περαιτέρω δηλώσεις του ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε ότι :

 «Η προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας και δη των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία καθώς και των εργαζομένων που τους φροντίζουν είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας, στη μάχη που συνεχίζουμε να δίνουμε σε πρώτη γραμμή για την αναχαίτιση του κορωνοϊού. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μεριμνούμε και εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας μέχρι να βγούμε νικητές»

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Θηβαίων, κ. Γιώργος Παπασπύρου ανέφερε με την σειρά του «Ο Δήμος Θηβαίων αποδεικνύει στην πράξη, έμπρακτα όπως κάνουμε κάθε φορά, το ενδιαφέρον του για τις ευπαθείς ομάδες και κυρίως για τους ηλικιωμένους, τους γονείς μας, τους πατεράδες μας, τους ανθρώπους που μας μεγαλώσανε και ποτέ δεν πρέπει να τους ξεχνάμε όλοι μας. Δυστυχώς η χώρα μας βιώνει κάποιες πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αυτή η πανδημία, η παγκόσμια κρίση που βιώνουμε έχει αλλάξει τις ζωές όλων μας. Οπότε πρέπει να είμαστε κοντά σε όλους τους συνανθρώπους μας, γιατί ο άνθρωπος πρέπει να είναι πάντα στο πρώτο πλάνο. Ο Δήμος Θηβαίων επισκέφθηκε εδώ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων, η οποία γιορτάζεται αύριο, και προσφέρει την βοήθεια την οποία μπορεί και στο μέτρο του δυνατού θα είναι δίπλα στις ευπαθείς ομάδες.»

Τέλος, στο «Ράδιο Θήβα» μίλησε ο Δ/ντης του Γηροκομείου κ. Σταύρος Μακαρίου. «Βρισκόμαστε στην ενοριακή στέγη γερόντων, μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Ο Αγιος Αθανάσιος ο Μέγας» εδώ στο Πυρί της Θήβας. 1η Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων αλλά σήμερα δεχτήκαμε ένα μεγάλο δώρο αγάπης από τον ίδιο τον δήμαρχο Θηβαίων τον κ. Αναστασίου. Μας προσέφερε υλικά προστασίας κατά του κορωνοϊού, αντισηπτικά, μάσκες και πραγματικά των ευχαριστούμε για την εδώ επίσκεψη του. Βέβαια δεν μπορώ να κρύψω ότι ευχαριστώ μέσα από το κανάλι σας και τις υπηρεσίες του Δήμου που έχουν συμπαρασταθεί κατά οποιονδήποτε τρόπο στην μονάδα μας, η καθαριότητα, το πράσινο, το τμήμα πρόνοιας, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου οποτεδήποτε τις χρειαστήκαμε και είχαμε συνεργασία αυτή η συνεργασία στέφθηκε με επιτυχία. Δράττομαι της ευκαιρίας να πω για την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων που είναι 1η Οκτωβρίου, θεσμοθετημένη από τον Ο.Η.Ε. από το 1995, ότι την ημέρα αυτή το απόγευμα εμείς θα έχουμε μια μικρή μουσική βραδιά αφιερωμένη στους ηλικιωμένους περνώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας κατά του κορωνοϊού και θα έχουμε μια ολιγομελή ορχήστρα εδώ στον κήπο και οι ηλικιωμένοι μας θα είναι στις βεράντες τους, προστατευμένοι και τουλάχιστον να ανεβάσουμε λίγο το ηθικό και να ψυχαγωγήσουμε και να φροντίσουμε πέρα από την καθημερινή φροντίδα και μέριμνα προς τους ηλικιωμένους να φροντίσουμε και την ψυχαγωγία τους. Η εκδήλωση θα είναι κεκλεισμένων των θυρών παρά ελάχιστοι επίσημοι και αυτοί αν έρθουν θα καθίσουν έξω στο προαύλιο με τις απαραίτητες αποστάσεις και την μάσκα που προβλέπεται.