ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώτα Πούλου: «Νομοσχέδιο-σκούπα» ΥΠΕΣ: Η Αυτοδιοίκηση ξανά θύμα των πειραματισμών της Κυβέρνησης της ΝΔ

Γιώτα Πούλου: «Νομοσχέδιο-σκούπα» ΥΠΕΣ: Η Αυτοδιοίκηση ξανά θύμα των πειραματισμών της Κυβέρνησης της ΝΔ

Γιώτα Πούλου: «Νομοσχέδιο-σκούπα» ΥΠΕΣ: Η Αυτοδιοίκηση ξανά θύμα των πειραματισμών της Κυβέρνησης της ΝΔ

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020

Σπύρος Πέππας

Στην ομιλία μου κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών στην Ολομέλεια της Βουλής εξήγησα γιατί είναι ένα μνημείο κακής νομοθέτησης που εγκλωβίζει την Αυτοδιοίκηση στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.

Αναφέρθηκα, αρχικά, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι η καταδικαστική ετυμηγορία αποτελεί μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία.

Στη συνέχεια, υποστήριξα ότι με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση επιχειρεί τη θεσμική κατεδάφιση των Συμβουλίων των ΟΤΑ, ενώ παράλληλα τους παραδίδει στα ιδιωτικά συμφέροντα, μέσω της δημιουργίας παράλληλων αναπτυξιακών δομών που τείνουν να υποκαθιστούν τις λειτουργίες της Αυτοδιοίκησης, καθώς και μέσω της ανάθεσης υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων σε συμβασιούχους και συμβούλους.

Αναφέρθηκα, επίσης, στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει τους ΟΤΑ η Κυβέρνηση, με το μεγάλο έλλειμμα στον προϋπολογισμό τους, τις συμβάσεις των καθαριστριών που τώρα τους φορτώνει, καθώς και με την απόσπαση πόρων από τους ΚΑΠ για χρηματοδότηση της ΕΕΤΑΑ.

Τέλος, τόνισα ότι ο Υπουργός, που μόνο μέσω της χειραγώγησης αντιλαμβάνεται την Αυτοδιοίκηση, αγνοεί προκλητικά ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ και αποφεύγει τη διαβούλευση μαζί τους.

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας