ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΘήβα: Ξεκίνησε η δίκη για την μικρή Αλεξία - «1,5 χρόνο περνάμε Γολγοθά»

Θήβα: Ξεκίνησε η δίκη για την μικρή Αλεξία - «1,5 χρόνο περνάμε Γολγοθά»

Θήβα: Ξεκίνησε η δίκη για την μικρή Αλεξία - «1,5 χρόνο περνάμε Γολγοθά»

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ξεκίνησε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 η εκδίκαση για την υπόθεση της μικρής Αλεξίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η μικρή Αλεξία είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιες, την Κυριακή του Πάσχα το 2019.

Η μικρή Αλεξία κατάφερε να επιζήσει του τραύματος της, αλλά έχει υποστεί 95% αναπηρία. Στο παρελθόν είχε μεταβεί στη Γερμανία, σε ειδική κλινική στο Αμβούργο, μέσω της οικονομικής στήριξης του κόσμου που βοήθησε την οικογένεια της.

Ο πατέρας της μικρής Αλεξίας, σε δηλώσεις του έξω από τα Δικαστήρια της Θήβας, ανέφερε πως «1,5 χρόνο τώρα περνάμε Γολγοθά, όλη η οικογένεια μας με αυτό το κακό που μας βρήκε» αναφέροντας πως ο δικηγόρος του κατηγορούμενου έκανε αίτηση για ποινική διαπραγμάτευση στο δικαστήριο, ώστε να μην παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μικρή Αλεξία, ο πατέρας της ανέφερε «Είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και στο κρεβάτι το κορίτσι μας. Εχασε όλα τα παιδικά της χρόνια. Πάμε σε ένα κέντρο αποκατάστασης στη Χαλκίδα. Πήγε και στο εξωτερικό αλλά ήρθε ένα μήνα νωρίτερα λόγω κορονοϊού», ενώ υπογράμμισε πως η αναπηρία του 95% θα είναι εφ’ όρου ζωής. Τέλος ο κ. Σαμαρτζής επισήμανε πως θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη «και να αλλάξει ο ποινικός κώδικας»