ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜε τον Γ.Γ. του Υπ. Πολιτισμού συναντήθηκε η Δήμαρχος Ορχομενού

Με τον Γ.Γ. του Υπ. Πολιτισμού συναντήθηκε η Δήμαρχος Ορχομενού

Με τον Γ.Γ. του Υπ. Πολιτισμού συναντήθηκε η Δήμαρχος Ορχομενού

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Η Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Βούλα Καράλη, συναντήθηκε με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Γ. Διδασκάλου, στο Υπουργείο Πολιτισμού, έχοντας ως στόχο να ενημερωθούν και οι δύο πλευρές αναφορικά με την υλοποίηση του έργου Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων στον Ορχομενό.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην Γ΄ φάση του έργου που αφορά τον αύλειο χώρο και τα κελιά της Παναγίας Σκριπούς, για την οποία επιλύθηκαν όλα τα επιμέρους ζητήματα και δόθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές  για τη σύναψη της σχετικής προγραμματικής σύμβασης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν η Προϊσταμένη, Δ/νσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων κ.  Παπαγεωργίου, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων κ.Βλαχούλης, η, Προϊσταμένη Δ/νσης Προϊστορικών και Κλασσικών αρχαιοτήτων κ.Κουντούρη, ο Προϊστάμενος ΕΔΕΠΟΛ κ.Μυλωνάς και η κ. Χαραμή, Προϊσταμένη ΕΦΑ Βοιωτίας  καθώς και στελέχη του δήμου Ορχομενού.

Το θετικό κλίμα στη συνάντηση και οι λύσεις που δρομολογήθηκαν, κατέδειξαν τη βούληση όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε το έργο να προχωρήσει απρόσκοπτα και χωρίς τις καθυστερήσεις που δημιούργησαν αστοχίες του παρελθόντος.

Την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της συνάντησης εξέφρασε η δήμαρχος Ορχομενού, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον γενικό γραμματέα κ. Διδασκάλου αλλά και το σύνολο των συμμετεχόντων για την άψογη μέχρι στιγμής συνεργασία και να επαναλάβει τη διαβεβαίωση, ότι η παρούσα δημοτική αρχή θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να εργάζεται για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, που τέθηκε μετά από μεγάλες προσπάθειες ξανά στον χάρτη των μεγάλων έργων, που θα αλλάξουν την αναπτυξιακή πορεία του δήμου.