ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Μουλκιώτης: «Φτάνει πια η κοροϊδία: Το 2009 το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από την Κυβέρνηση Καραμανλή, μόνον του ΕΛΓΑ έλλειμμα ύψους 4 δις. ευρώ»

ΒΟΙΩΤΙΑ

Γιώργος Μουλκιώτης: «Φτάνει πια η κοροϊδία: Το 2009 το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από την Κυβέρνηση Καραμανλή, μόνον του ΕΛΓΑ έλλειμμα ύψους 4 δις. ευρώ»

Γιώργος Μουλκιώτης: «Φτάνει πια η κοροϊδία: Το 2009 το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από την Κυβέρνηση Καραμανλή, μόνον του ΕΛΓΑ έλλειμμα ύψους 4 δις. ευρώ»

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, στην τροπολογία του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την ρύθμιση θεμάτων του ΕΛΓΑ σχετικά με τις αποζημιώσεις από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του «Ιανού».

«Όσο αφορά το θέμα της τροπολογάις του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης, εμείς εξ αρχής το λέμε, θα την ψηφίσουμε, αλλά πρέπει να πούμε δύο πράγματα. Ο προϋπολογισμός του ΕΛΓΑ δεν αναφέρεται στα θέματα που αντιμετωπίζουμε, θα αντιμετωπίσει με τις υπερβάσεις μεγαλύτερα ζητήματα. Αυτές οι υπερβάσεις πρέπει να τονισθεί από που θα βγουν τα ποσά τα οποία θα υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό από που θα προέλθουν; Και το λέω αυτό κύριοι συνάδελφοι γιατί το 2009 ο ΕΛΓΑ είχε έλλειψα 4 δις, τα 4 δις παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τότε που ήταν έλλειψα του ΕΛΓΑ και αυτός ήταν ο λόγος που βεβαίως η χώρα πήγε στα μνημόνια, από αυτά τα ελλείματα και τα προηγούμενα ελλείματα της περιόδου 2004-2009» ανέφερε ο κ. Μουλκιώτης από το βήμα της Βουλής.

Στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής τόνισε εξ’ αρχής ότι ο εκτροχιασμός της χώρας είναι αιτία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004 - 2009 και της διόγκωσης των ελλειμμάτων, υπενθυμίζοντας ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το 2009, μόνο από τον ΕΛΓΑ παρέλαβε έλλειμμα 4 δις ευρώ.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι χωρίς άμεση επιχορήγηση  για τα έτη 2018, 2019 και 2021, ο ΕΛΓΑ, μετά την χορήγηση των αποζημιώσεων για τον «Ιανό», δεν θα μπορέσει να καταβάλει τις αποζημιώσεις για ζημιές σε παραγωγούς που έχουν προκληθεί  πριν ή και ενδεχόμενα μετά, αφού θα εξαντληθεί ο προϋπολογισμός του.

Τέλος, ανέφερε ότι η παράταση προθεσμιών για τη λειτουργία Αγροτικών Συνεταιρισμών είναι αναγκαία, αλλά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οφείλει να σταματήσει τον «καταιγισμό» παρατάσεων αλλά και αποσπασματικών διατάξεων και νομοσχεδίων. Αντιθέτως, οφείλει, επιτέλους, να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.