ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣυμμετοχή του Δημάρχου Τανάγρας σε τηλεδιάσκεψη για τις εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021»

Συμμετοχή του Δημάρχου Τανάγρας σε τηλεδιάσκεψη για τις εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021»

Συμμετοχή του Δημάρχου Τανάγρας σε τηλεδιάσκεψη για τις εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021»

Στην τηλεδιάσκεψη, μεταξύ άλλων, συμμετείχε και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, κ. Βασίλης Περγάλιας, μαζί με άλλους 114 δημάρχους της Ελλάδας, συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε από την επιτροπή «Ελλάδα 2021», την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020. Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και η πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν τα έργα με αναπτυξιακό πρόσημο που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους Δήμους όλης της Ελλάδας, ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821 και τα οποία θα αποτελέσουν υποσύνολο των συνολικών έργων που θα ενταχθούν στο εμβληματικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, για το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων που έχουν υποβάλλει οι Δήμοι και θα καλυφθεί με ειδική πρόσκληση μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», πρόκειται να διατεθεί το ποσό των 50 εκ. ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους Δημάρχους της χώρας, τους κάλεσε να κάνουν τις δικές τους «μικρές επαναστάσεις», υποδεικνύοντας ποιες είναι οι προτεραιότητές τους, οι οποίες στη συνέχεια και θα χρηματοδοτηθούν. Ζήτησε από όλους τους Δήμους να μην καθυστερήσουν την υποβολή προτάσεων, γιατί όπως ανέφερε είναι μία μοναδική χρηματοδοτική ευκαιρία για να αλλάξουν τις όψεις των Δήμων τους, των πόλεών τους, των χωριών τους, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία που δίνεται μέσα από την διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων.