ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓια παράβαση καθήκοντος καταγγέλλει τον Δήμαρχο Θηβαίων Γιώργο Αναστασίου ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Χαλβατζής

Για παράβαση καθήκοντος καταγγέλλει τον Δήμαρχο Θηβαίων Γιώργο Αναστασίου ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Χαλβατζής

Για παράβαση καθήκοντος καταγγέλλει τον Δήμαρχο Θηβαίων Γιώργο Αναστασίου ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Χαλβατζής

Γιατί Κε Δήμαρχε;

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020

Σπύρος Πέππας

Η σημερινή παρέμβαση του Δημάρχου Θήβας κ. Γ. Αναστασίου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, υπέρ της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην θέση «ΖΑΓΑΡΑΣ» των Δήμων Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων της εταιρείας «ΚΑΔΜΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.», σε αντίθεση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε με αρνητικές ψήφους 18 έναντι 13 θετικών την απόρριψη της πρότασης Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θηβαίων για σύμφωνη γνώμη στην εν λόγω εγκατάσταση, συνιστά “ σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος” όπως ρητά ορίζεται από το συνδυασμό των άρθρων 86 παρ. 1β του ΚΔΚ ν. 3463/06 και άρθρο 58 παρ. 1β του ν. 3852/08 (Καλλικράτης), όπου σαφώς αναφέρεται ότι :

“ Εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. H μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος ”.

Ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ την πράξη του Δημάρχου και εκφράζω την έντονη διαφωνία μου, διότι με την ενέργειά του αυτή :

  1. Ακυρώνει στην πράξη το θεσμικό όργανο, τις αποφάσεις του οποίου υποχρεούται να εκτελεί.
  2. Τραυματίζει την αξιοπιστία του θεσμού, τον οποίον όλοι καλούμαστε να υπηρετούμε με ήθος και εντιμότητα ως εκπρόσωποι των Δημοτών μας, οι οποίοι είναι και οι τελικοί κριτές των πράξεων μας.

Ειλικρινά Κε Δήμαρχε δεν μπορώ να κατανοήσω και να δικαιολογήσω τα κίνητρα αυτής της πρωτοβουλίας σας.

Σταμάτης Η. Χαλβατζής

Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας