ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΣτη χρηματοδότηση 28 επιχειρηματικών προτάσεων της Ν. Εύβοιας και Σκύρου προχωρά η Περιφ. Στερεάς Ελλάδας

Στη χρηματοδότηση 28 επιχειρηματικών προτάσεων της Ν. Εύβοιας και Σκύρου προχωρά η Περιφ. Στερεάς Ελλάδας

Στη χρηματοδότηση 28 επιχειρηματικών προτάσεων της Ν. Εύβοιας και Σκύρου προχωρά η Περιφ. Στερεάς Ελλάδας

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα προχωρήσει, μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 (CLLD /LEADER), στην χρηματοδότηση 28 προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα από την περιοχή της Νότιας Εύβοιας και τη Σκύρο, έπειτα από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη, κ. Φάνη Σπανού.

Τα έργα που αφορού οι επενδύσεις

Πρόκειται για έργα που αφορούν επενδύσεις στον Τουρισμό, στην Οικοτεχνία, στη Βιοτεχνία και στη Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος της Κοινοπραξίας της Αναπτυξιακής Ευβοίας Α.Ε. και του Οργανισμού Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Α.Α.Ε.ΟΤΑ, συνολικού προϋπολογισμού 5.847.660 ευρώ, με 3.722.991,08 ευρώ δημόσια δαπάνη.

Σημαντικό παράγοντα στην ικανοποίηση του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος αποτέλεσε η εξασφάλιση επιπλέον 1.090.000 ευρώ από το εκχωρούμενο ποσό στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και η υπερδέσμευση ύψους 1.611.600 ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι ενέργειες αυτές επέτρεψαν την αύξηση της δημόσιας δαπάνης κατά 62% σε σχέση με το αρχικά διαθέσιμο ποσό.

«Καθεμιά από τις 28 επιχειρήσεις που θα ωφεληθούν από το Πρόγραμμα Leader, για την περιοχή της Νότιας Εύβοιας και της Σκύρου θα είναι και ένας οδηγός για την ανάπτυξη, που τόσο χρειαζόμαστε. Και η υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων θα συμβάλει έμπρακτα στην τοπική και περιφερειακή μας Οικονομία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.