ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Νίκος Μπούρας μιλάει στο «Ράδιο Θήβα» για την απεργία της ΑΔΕΔΥ (Ηχητικό)

Ο Νίκος Μπούρας μιλάει στο «Ράδιο Θήβα» για την απεργία της ΑΔΕΔΥ (Ηχητικό)

Ο Νίκος Μπούρας μιλάει στο «Ράδιο Θήβα» για την απεργία της ΑΔΕΔΥ (Ηχητικό)

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Στο «Ράδιο Θήβα», στην εκπομπή Ενημερωμένος Πολίτης» μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς, εκπροσωπόντας ως Πρόεδρος παράλληλα και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας, κ. Ν. Μπούρας, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020. Ο κ. Μπούρας αναφέρθηκε στην προκαταρκτική εξέταση που πραγματοποιείται για τους τρεις αρχηγούς κομμάτων, τον κ. Τσίπρα, τον κ. Κουτσούμπα και τον κ. Βαρουφάκη, αλλά και για την απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 26 Νοεμβρίου 2020.

Ο κ. Μπούρας αναφορικά με το πρώτο θέμα,  τόνισε πως «όπως ξέρετε έχω πάντα άποψη και δεν φοβάμαι να την πω, δεν κρατάω ισορροπίες, για τους πιό μυημένους, για τους ανθρώπους που είμαστε χρόνια στο κουρμπέτι, σε διεκδικήσεις, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, πολιτικών, δεν είναι ότι πέσαμε και από τα σύννεφα. Θεωρούμε ότι όλη αυτή η διαδικασία, χωρίς να μπαίνω στην ουσία δεν πάω να κρίνω δικαστές, ότι είναι μέσα στα πλαίσια ενός μηνύματος για να τραβηχτεί αλλού η προσοχή, δεν είχε χρόνο για να πάει να ελέγξει ο κάθε εισαγγελέας τον πανικό που γινόταν π.χ. στον Αγ. Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη, και η Θεσσαλονίκη βράζει, δεν είχε τον χρονο ο εισαγγελέας να ζητήσει τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών να πάει να τον ελέγξει που ήταν 15 άτομα και έκανα πάρτυ στο χώρο, με τσιγάρα και χωρίς αποστάσεις, δεν βρήκε χρόνο να πάει να ελέγξει ενδεχομένως που συνοστίζονται, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, σε εργοστάσια ή σε εργάτες γης, όχι για τους εργάτες γης αλλά για αυτούς που τους υποχρεώνουν να είναι 15 άτομα σε ένα σημείο. Θεωρώ ότι αυτό το πράγμα είναι πολιτικό, με την έννοια ότι η αφορμή που δόθηκε για να γίνει η εξέταση ήταν ενός γνωστού εθνικιστή, όπως ο ίδιος αυτοχαρακτηρίστηκε στη δήλωση του, ο οποίος τον ενόχλησε επειδή οι συγκεκριμένοι τρεις ήταν στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς. Ξαναλέω λοιπόν, για να είμαι καθαρός, ότι αυτή η στόχευση είναι καθαρά επικοινωνιακή και όχι ουσίας, όπως αντίστοιχα θα μπορούσαν και οι άλλοι να κατηγορηθούν ότι μπορεί να έκαναν κάτι επικοινωνιακό. Δεν είδα ας πούμε τον εισαγγελέα να εξετάζει για τους 6.000 αστυνομικούς που ήταν εκεί για τα 100 άτομα που ήταν συνοστισμένοι, ούτε για το ξύλο που έριξαν στους διαδηλωτές, ούτε για το άλλο το παιδί που το συνέλαβαν κάτω από τη πόρτα του σπιτιού του και το χτυπούσαν και ο πατέρας του έπαθε ανακοπή.»

Όσο αφορά την απεργία της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Μπούρας δήλωσε πως «τα μέτρα επί της ουσίας και τα αιτήματα που διεκδικούμε είναι πάγια, αν θέλετε υπήρξε και ένας προβληματισμός σε επίπεδο εδώ του νομού για το timing που πάρθηκε αυτή η απόφαση και κάποιοι άλλοι προβληματισμοί, με την έννοια ότι θα διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε πάντα και θα τα αναλύσω όλα τα αιτήματα, απλά υπήρξε ένας προβληματισμός πως θα προσπαθήσουν σε κεντρικό επίπεδο ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν την προκήρυξη της απεργίας για να αλλάξουν την ατζέντα και να πουν «οι ανεύθυνοι εργαζόμενοι που σε συνθήκες τέτοιας κρίσης κτλπ» και όλα τα σχετικά. Όπως τα είδατε και τα λέω για τους ακροατές και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς δεν καλεί σε συγκέντρωση, είμαστε μέρος της κοινωνίας, είμαστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι, ξέρουμε πολύ καλά ότι βρισκόμαστε σε συνθήκες έκτακτες λόγω της πανδημίας και καλούμε σε μια συμβολική, αλλά θεωρούμε ταυτόχρονα ότι είναι και ουσιαστική δράση και για μια πράξη αλληλεγγύης η οποία θα έχει αντίκρισμα σε όλη τη κοινωνία. Καλούμε να προσέλθουμε με αποστάσεις, με όλα τα σχετικά, έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να το κάνουμε, στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς και να δώσουμε αίμα ειδικά σε ένα χρονικό σημείο όπου οι ανάγκες είναι πιο επιτακτικές πανελλαδικά.»