ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤη λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω κοινωφελών προγραμμάτων ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Τη λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω κοινωφελών προγραμμάτων ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Τη λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω κοινωφελών προγραμμάτων ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

«Η Κυβέρνηση να μεριμνήσει την περίοδο του lockdown για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ»

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Σε ερώτηση του στη Βουλή, προς τον Υπ. Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και τον Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση, ο Βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώρογς Μουλκιώτης, τονίζει την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. Την ερώτηση του κ. Μουλκιώτη συνυπέγραψαν οι Ευαγγελία Λιακούλη, Βασίλης Κεγκέρογλου και Ανδρέας Πουλάς, σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής επισημαίνει ότι με απόφαση της Κυβέρνησης, από τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020, οι κρατικοί βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε ολόκληρη την χώρα ανέστειλαν τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται με κοινωφελή προγράμματα σε αυτούς μέσω του ΟΑΕΔ, να μένουν «στον αέρα» για όσο διάστημα διαρκεί το λουκέτο. Τονίζει επίσης ότι είναι στην ευχέρεια του κάθε δημάρχου να μεταφέρει σε άλλη υπηρεσία τους εργαζόμενους αυτούς, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται, όμως στην πράξη είναι λίγοι οι δήμοι που έχουν κάνει χρήση της εν λόγω διαδικασίας. 

Κατόπιν αυτών, ζητά να υπάρξει συνολική μέριμνα για τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και σε άλλες υπηρεσίες που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με απόφαση της Κυβέρνησης και δεν έχουν μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες. Επιπλέον, ερωτά αν εξετάζεται από την Κυβέρνηση το ενδεχόμενο να τεθούν σε αναστολή οι εν λόγω εργαζόμενοι και να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.