ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΈντονα επεισόδια στο Hot Spot Θήβας - Πέτρες, φωτιές, κλείσιμο της κυκλοφορίας

Έντονα επεισόδια στο Hot Spot Θήβας - Πέτρες, φωτιές, κλείσιμο της κυκλοφορίας

Έντονα επεισόδια στο Hot Spot Θήβας - Πέτρες, φωτιές, κλείσιμο της κυκλοφορίας

Η αστυνομία αναγκάστηκε να εκκενώσει τους υπαλλήλους του Κέντρο για την ασφάλεια τους

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Εκτός ελέγχου βγήκε η κατάσταση εχθές στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Θήβα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, περίπου στις 10:30 μ.μ. ξέσπασαν επεισόδια μέσα στο Κέντρο, με αλλοδαπούς να διαμαρτύρονται για την παραμονή τους στη δομή, ενώ περίπου μισή ώρα αργότερα, στις 11:00 μ.μ., 300 άτομα περίπου συγκεντρώθηκαν στην αυλή της δομής και ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται για την αύξηση του αριθμού των προσφύγων στη δομη, κλείνοντας παράλληλα και τον δρόμο της Παλιάς Εθνικής Οδού Θηβών - Ελευσίνας.

Τα επεισόδια φαίνεται πως ξεκίνησαν όταν δύο νέοι που είχαν καταλάβει ένα κοντέινερ αρνήθηκαν να απομακρυνθούν ώστε να τοποθετηθούν εκεί εκατό νέες οικογένειες που έφτασαν στη δομή με αποτέλεσμα να υπάρξει διαπληκτισμός και να παρενέβει η αστυνομία. 

Στο σημείο βρέθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη, μαζί με την πυροσβεστική, όπου προσπάθησαν να θέσεις υπό έλεγχο τη κατάσταση και έκαναν εκτροπή της κυκλοφορίας καθώς οι πρόσφυγες/μετανάστες πετούσαν πέτρες στα αμάξια.

Την ίδια στιγμή 20 άτομα, πάνω κάτω, άρχισαν να βάζουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, με την πυροσβεστική να επεμβαίνει για να τις κατασβήσει.

Η αστυνομία εκκένωσε από τον χώρο τους εργαζόμενους του Κέντρο Φιλοξενίας, προληπτικά.

Περίπου στις 12:30 π.μ. τα επεισόδια έληξαν, δίχως να υπάρχουν τραυματίες όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Φωτογραφία Αρχείου

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες