ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΕξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία από σπίτι ημεδαπών στην Ευρυτανία

ΕΥΤΥΡΑΝΙΑ

#TAGS: Αστυνομία  Ευρυτανία  Ληστεία 

Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία από σπίτι ημεδαπών στην Ευρυτανία

Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία από σπίτι ημεδαπών στην Ευρυτανία

Στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκαν (3) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Στο πλαίσιo αστυνομικής έρευνας του Τ.Α. Καρπενησίου, εξιχνιάσθηκε μια ένοπλη ληστεία που είχε λάβει χώρα στο σπίτι ημεδαπών στην Ευρυτανία, τις πρωινές ώρες στις 25-09-2018.

Έπειτα από την μεθοδική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις (3) αλλοδαποί, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ενός ακόμα αλλοδαπού συνεργού τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες (αυτοσχέδιες και τύπου full face), παραβίασαν θύρα της οικίας και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού που έφεραν, ακινητοποίησαν και δέσμευσαν αρχικά το ζευγάρι με πλαστικούς σφιγκτήρες (tire ups).

Ακολούθως και με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του συζύγου, απέσπασαν τόσο από την κατοχή τους, όσο και από το εσωτερικό της οικίας, χρηματικό ποσό και διάφορα κοσμήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, απενεργοποιώντας τη σταθερή γραμμή του τηλεφώνου, αφαιρώντας το κινητό τηλέφωνο της παθούσας και κλειδώνοντάς τους εντός της οικίας.

Όπως προέκυψε από την πορεία της έρευνας, οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή λίγες ημέρες πριν, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες που θα τους εξασφάλιζαν, τόσο τον τρόπο δράσης τους, όσο και τα σημεία διαφυγής τους.

Γίνεται μνεία, ότι δύο εκ των ταυτοποιημένων δραστών, έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων και όχι μόνο αδικημάτων.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.