ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΟ Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς αντιτίθεται στην μείωση προσλήψεων πολυτέκνων στο Δημόσιο

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς αντιτίθεται στην μείωση προσλήψεων πολυτέκνων στο Δημόσιο

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς αντιτίθεται στην μείωση προσλήψεων πολυτέκνων στο Δημόσιο

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο Σύλλογος, που εκπροσωπεί 1.500 οικογένειες, ζητάει να μην γίνει περαιτέρω μείωση των προσλήψεων

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λιβαδειάς, με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό, κ. Κ. Μητσοτάκη, εκφράζει την αντίθεση του στο Σ/Ν «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ – αξιοκρατία στο Δημόσιο Τομέα», το οποίο μειώνει το ελάχιστο ποσοστό προσλήψεων στο Δημόσιο για τους πολύτεκνους μειώνεται από 15% στο 10%.

Ο Σύλλογος καλεί τόσο τον Πρωθυπουργό, όσο και τον Υπ. Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκο, να «αποδείξετε την σοβαρότητα και πιστότητα των λόγων σας και να επαναφέρετε το ποσοστό προσλήψεων στο δημόσιο για τους πολύτεκνους στο ποσοστό 20% όπως ο νόμος προέβλεπε επί σειρά ετών μέχρις ότου η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Ν.4440/16 το μείωσε στο 15%.»

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Λιβαδειάς

Εξοχότατε Κε Πρωθυπουργέ

Με το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ – αξιοκρατία στο Δημόσιο Τομέα» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από 16/11/20 έως 30/11/20, στο άρθρο 11 , το ελάχιστο ποσοστό προσλήψεων στο Δημόσιο για τους πολύτεκνους μειώνεται από 15% στο 10% .

Ο Σύλλογός μας που εκπροσωπεί 1500 πολύτεκνες οικογένειες είναι ανάστατος και διαμαρτυρόμεθα έντονα για την απόφαση αυτή για τους εξής λόγους:

Η δημογραφική κατάρρευση στην πατρίδα μας έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις , αφού κάθε χρόνο χάνεται σχεδόν μία πόλη σαν τη Λιβαδειά και τη Θήβα, η διαφορά γεννήσεων – θανάτων συνεχώς διευρύνεται αφού το 2019 είχαμε στην Ελλάδα 41.202 περισσότερους θανάτους από γεννήσεις.

Η πληθυσμιακή συρρίκνωση απειλεί ευθέως και την Οικονομία και την Αμυνα της χώρας μας ακόμη και την Ιστορική της συνέχεια.

Η Νέα Δημοκρατία κατά το παρελθόν έχει στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια με διάφορα εύστοχα μέτρα.

Η ποσόστωση στον διορισμό στο Δημόσιο δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος.

Τα τελευταία χρόνια έχουν καταργηθεί πολλά μέρα στήριξης των πολυτέκνων και η ποιότητα ζωής τους έχει σοβαρότατα κλονισθεί, με την ανέχεια και την πτώχεια να κτυπά κυρίως την πολύτεκνη οικογένεια.

Κε Πρωθυπουργέ

Τόσο Εσείς όσο και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος έχετε χαρακτηρίσει το δημογραφικό ως εθνικό πρόβλημα και έχετε τονίσει ότι υπονομεύει το μέλλον του Έθνους μας.

Σας καλούμε λοιπόν και εμπράκτως να αποδείξετε την σοβαρότητα και πιστότητα των λόγων σας και να επαναφέρετε το ποσοστό προσλήψεων στο δημόσιο για τους πολύτεκνους στο ποσοστό 20% όπως ο νόμος προέβλεπε επί σειρά ετών μέχρις ότου η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Ν.4440/16 το μείωσε στο 15%.

Να σημειωθεί ότι τότε , ως αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία , είχε αντιταχθεί σθεναρά στην μείωση αυτή και είχε δηλώσει ότι ως επόμενη κυβέρνηση θα επαναφέρει το ποσοστό αυτό στο 20%.

Κε Πρωθυπουργέ,

Αυτό περιμένουμε να πράξετε ως νέος και έντιμος πολιτικός ακολουθώντας το παράδειγμα του αειμνήστου πατέρα σας Κων/νου Μητσοτάκη που πρώτος νομοθέτησε το 1992 τη χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων.