ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΓεμάτες οι ΜΕΘ σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα - «Ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ»

Γεμάτες οι ΜΕΘ σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα - «Ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ»

Γεμάτες οι ΜΕΘ σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα - «Ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ»

Μια αποκαρδιωτική κατάσταση σκιαγραφεί ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, σκιαγραφώντας την κατάσταση που υφίσταται στα Γενικά Νοσοκομεία τόσο της Στερεάς Ελλάδας όσο και της Θεσσαλίας, παρουσίασε μια ιδιαίτερα αποκαρδιωτική κατάσταση, καταγγέλοντας πως ««οι ΜΕΘ κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας είναι γεμάτες και διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Γεμάτη και η Στερεά Ελλάδα με διασωληνωμένους από τη Θεσσαλία».

Ο κ. Γιαννάκος τόνισε πως «Τώρα ετοιμάζουν ένα θάλαμο στο πανεπιστημιακό Λαρισσας να το μετατρέψουν σε μεθ κορωνοιου 4 κλινών. Στο νοσοκομείο Καρδίτσας ετοιμάζουν τις χειρουργικές αίθουσες. Εάν συμβεί αυτό είναι επικύνδυνο για τη λειτουργία του νοσοκομείου».

Στη καταγγελία του ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν υπογραμμίζει ότι «Δύο χάθηκαν σε θάλαμο στο νοσοκομείο Καρδίτσας. Ήταν αδύνατη η διακομιδή τους σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου. Πολλοί ασθενείς στις κλινικές βρίσκονται στο όριο της διασωλήνωσης».

Όσο αφορά την Στερεά Ελλάδα, ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει «Χαρακτηριστικό τα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας που γέμισαν οι μονάδες με ασθενείς από Θεσσαλία. Μάλιστα το νοσοκομείο Λαμίας απο δευτέρα θα λειτουργήσει νέα μεθ 5 κλινών όμως δεν θα διακομισθούν περιστατικά αφού θα γεμίσει αμμέσως με περιστατικά που νοσηλεύονται στις κλινικές του και βρίσκονται στο όριο της διασωλήνωσης. Όταν φτιάχνονται ΜΕΘ και γεμίζουν αμμέσως δείχνει ότι υπάρχουν ασθενείς που θα έπρεπε ήδη να νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ και λόγω έλλειψης βρίσκονται στις κλινικές. Το νοσοκομείο της Χαλκίδας λειτούργησε 10 κλίνες ΜΕΘ και γέμισαν αμμέσως με περιστατικά της Θεσσαλίας».

Φωτ.: Eurokinissi