ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΣυνελήφθη κοσμηματοπώλης στη Λαμία - Αγόρασε κλεμμένα κοσμήματα

Συνελήφθη κοσμηματοπώλης στη Λαμία - Αγόρασε κλεμμένα κοσμήματα

Συνελήφθη κοσμηματοπώλης στη Λαμία - Αγόρασε κλεμμένα κοσμήματα

Κατασχέθηκαν πληθώρα κοσμημάτων

Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Στις 31 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, τις απογευματινές αλλά και τις βραδινές ώρες στη Λαμία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, προχώρησαν σε συλλήψεις δύο ημεδαπών, με την κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με αγορά και μεταπώληση κοσμημάτων που αποτελούν προϊόντα κλοπής, εντοπίστηκε το απόγευμα ο πρώτος συλληφθείς, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και όπως διαπιστώθηκε διήλθε με το όχημά του έξωθεν επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης της οποίας (δεύτερος συλληφθείς), του έδωσε δύο σακούλες με κοσμήματα.

Ακολούθως, σε κοντινή απόσταση, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το ανωτέρω όχημα και συνέλαβαν τον οδηγό του, ο οποίος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή των προαναφερόμενων κοσμημάτων που βρέθηκαν στο όχημά του.

Οι δύο σακούλες που περιείχαν πληθώρα κοσμημάτων λιρών κ.λ.π. κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που του τα έδωσε.

Στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προέκυψε ότι (16) από τα κοσμήματα που κατασχέθηκαν, είχαν κλαπεί πρωινές ώρες της 30-12-2020, από οικία περιοχής της Φθιώτιδας και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ομοίως κατασχέθηκε.

Την προανάκριση διενεργεί με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, με σκοπό την ταυτοποίηση των ιδιοκτητών των υπολοίπων κοσμημάτων, καθώς και των δραστών που ενέχονται στην κλοπή τους.