ΑρχικήΣυνεντεύξειςΗ Φανή Παπαθωμά εξηγεί στο «Ράδιο Θήβα» γιατί μπήκε σε lockdown η Βοιωτία

Η Φανή Παπαθωμά εξηγεί στο «Ράδιο Θήβα» γιατί μπήκε σε lockdown η Βοιωτία

Η Φανή Παπαθωμά εξηγεί στο «Ράδιο Θήβα» γιατί μπήκε σε lockdown η Βοιωτία

«Θα σώσουμε την Βοιωτία» - Ανησυχία Τσιόδρα για την κατάσταση που επικρατεί - «Να προλάβουμε τα χειρότερα»

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Στο «Ράδιο Θήβα» μίλησε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, αναφορικά με το lockdown που τέθηκε στη Βοιωτία.

Η κ. Παπαθωμά αρχικά τόνισε πως αν κάποιος αναλύσει τα μέτρα που τέθηκαν, με ψυχραιμία και ηρεμία, «θα δει ότι δεν είναι και τόσο τρομακτικά, αντί να είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9 το βράδυ είναι στις 6 το απόγευμα και κάποιες άλλες λεπτομέρειες που πραγματικά δεν τρομάζουν κανέναν μας».

Πως και γιατί μπήκαν τα μέτρα στη Βοιωτία

Η κ. Παπαθωμά ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε καμία εισήγηση από την περιφέρεια αναφορικά με την λήψη των νέων μέτρων για τη Βοιωτία. «Ήταν μια απόφαση για την οποία  εισηγήθηκε ο Υπουργόςς Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιάς, σε επικοινωνία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.» Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας γνωστοποίησε πως κλήθηκε το απόγευμα να επικοινωνήσει με τους ειδικούς, μεταξύ των οποίων ήταν και ο κ. Τσιόδρας,  «όπου μου αναλύσαν την επιδημιολογική κατάσταση στη Βοιωτία. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως έξω από το δικό μου καθήκον, έξω από μένα και μακριά από εμένα, όταν υποκλινόμαστε όλοι μας σε έναν γιατρό ο οποίος δίνει μάχη για τον covid-19 σε όλη την Ελλάδα με τις επιστημονικές του γνώσεις, θα ήμουν η τελευταία, που θα επέβαλα διαφορετικού είδους τοποθέτηση. Τους άκουσα όλους με προσοχή, ήταν πολύ συγκεκριμένοι σε αυτά που μου αναλύσανε και βεβαίως τους είπα εσείς γνωρίζετε, εσείς αποφασίζετε.»

Η κ. Παπαθωμά επισήμανε στο «Ράδιο Θήβα» τα στοιχεία που ανέφερε και σε νεότερη ανακοίνωση της, αναφορικά με την κινητικότητα των κρουσμάτων ανάμεσα σε Θήβα και Λιβαδειά, που αγγίζουν το 65%, τα 180 ενεργά κρούσματα στον νομό της Βοιωτίας και υπογράμμισε πως ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι 44 ετών. «Αυτά είναι τα στοιχεία που μου έδωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Χαρδαλίας με βάση και τους δικούς τους αλγόριθμους λοιπόν, κλήθηκα μετά από μία ώρα από τον Υφυπουργό ο οποίος μου ανακοίνωσε «Αντιπεριφερειάρχη, θα σώσουμε την Βοιωτία και θα την σώσουμε μονάχα με αυτόν τον τρόπο» διότι παρουσιάζει αυτά τα στοιχεία που σας ανέφερα. Οι τάσεις είναι αυξητικές, ανησυχεί και ο κ. Τσιόδρας, όλη η υγειονομική επιτροπή και κάνουμε κάτι για να προλάβουμε τα χειρότερα.»