ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Γιώργος Μουλκιώτης στο «Ράδιο Θήβα» - «Απαιτούμε μια εξήγηση» για το lockdown στη Βοιωτία (Ηχητικό)

Ο Γιώργος Μουλκιώτης στο «Ράδιο Θήβα» - «Απαιτούμε μια εξήγηση» για το lockdown στη Βοιωτία (Ηχητικό)

Ο Γιώργος Μουλκιώτης στο «Ράδιο Θήβα» - «Απαιτούμε μια εξήγηση» για το lockdown στη Βοιωτία (Ηχητικό)

«Ή τα στοιχεία που δίνατε στη δημοσιότητα ήταν ανακριβή ή η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα νωρίτερα»

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, μίλησε στο «Ράδιο Θήβα» για το lockdown που τέθηκε σε ισχύ στη Βοιωτία.

Καμία ενημέρωση για το lockdown  

Ο κ. Μουλκιώτης ανέφερε πως παρακολουθούσε τις εξελίξεις των κρουσμάτων στη Βοιωτία, όπου σε πολλές περιπτώσεις ανακοινώνονταν μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων. «Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση και ξαφνικά ακούμε 180 ενεργά κρούσματα και διάφορα άλλα και απόλυτο lockdown στη Βοιωτία.» Η ξαφνική απόφαση της Πολιτικής Προστασίας προκάλεσε σοκ στη τοπική κοινωνία, σύμφωνα με τον κ. Μουλκιώτη, «επικράτησε δικαιολογημένη δυσφορία αλλά και σύγχυση στους πολίτες για το τι συμβαίνει.» Δεν είχε γίνει αντιληπτή η επιδείνωση της κατάστασης στη Βοιωτία, ούτε κάποια εξήγηση για το φαινόμενου που επικρατεί στη Βοιωτία.

«Ή τα στοιχεία που δίνατε στη δημοσιότητα ήταν ανακριβή ή η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα νωρίτερα»

Ο κ. Μουλκιώτης επισήμανε πως η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας δημιουργεί ένα σημαντικό ερώτημα, αναφορικά με την κατάσταση στη Βοιωτία, σχολιάζοντας χαρακτηριστικα πως «Ή τα στοιχεία που δίνατε στη δημοσιότητα ήταν ανακριβή ή η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα νωρίτερα. Έπρεπε να υπάρξει μια σοβαρή απάντηση τόσο από το Υπουργείο όσο και από τους επιστήμονες προκειμένου και ο κόσμος να καταλάβει ποια είναι η κατάσταση. Η άγνοια, η σύγχυση, η σιωπή και η διαστρέβλωση δημιουργούν θέματα.»

«Σίγουρα, για να φτάνει η Πολιτική Προστασία και να βάζει ένα ζήτημα καθολικού lockdown κάτι έχει δει, όμως γιατί οι πολίτες να μην τα γνωρίζουν αυτά; Θα έπρεπε να υπάρχει μια «συνεργασία» σε μια ευνομούμενη πολιτεία και κοινωνία και να παρέχει τα στοιχεία. Δεν μπορεί από το πουθενά να έχουμε ξαφνικά κάτι» ανέφερε ο κ. Μουλκιώτης, τονίζοντας πως «απαιτούμε ως πολίτες να έχουμε μια συγκεκριμένη εξήγηση που μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί.»

Υπερασπίζεται τους δημάρχους της Βοιωτίας ο κ. Μουλκιώτης

«Έμαθα εχθές και είδα να γίνονται και διάφορες επιθέσεις κατά δημάρχων, εκθέτουν τους δημάρχους απέναντι στους πολίτες; Αυτό οφείλω να το αναφέρω και μου έκανε πολύ κακή εντύπωση. Η πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία, μα καμιά, σχέση με όλη αυτή τη διαδικασία. Παρακολουθεί και μάλιστα καταβάλει κάθε προσπάθεια, όλοι τους οι δήμαρχοι, προκειμένου να βρεθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτή η επίθεση με διάφορους τρόπους μου κάνει πολύ κακή εντύπωση, θα έπρεπε να υπάρχει μια άλλη συμπεριφορά και όχι να στρέφονται κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης και να λύσουν τα προβλήματα που έχουν.»