ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία«Έθαψαν ζωντανά» κουτάβια - Απολογείται ο Δήμος Λεβαδέων - Διασώσθηκαν τα σκυλάκια

«Έθαψαν ζωντανά» κουτάβια - Απολογείται ο Δήμος Λεβαδέων - Διασώσθηκαν τα σκυλάκια

«Έθαψαν ζωντανά» κουτάβια - Απολογείται ο Δήμος Λεβαδέων - Διασώσθηκαν τα σκυλάκια

Δίχως να το καταλάβουν εργαζόμενοι του Δήμου έθαψαν ζωντανά 6 κουτάβια - Τα έσωσε η πυροσβεστική

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Η φιλοζωική οργάνωση «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς» με ανάρτηση της στο Facebook, ανέφερε, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021, πως κατά τη διάρκεια εργασιών του Δήμου Λεβαδέων, μηχάνημα του Δήμου έθαψε ζωντανά 6 κουταβάκια. Μέλος του συλλόγου έφτασε στο σημείο, όπου συνήθιζαν να βρίσκονται τα κουτάβια με την μητέρα τους, και άκουσε το κλάμα των σκυλιών και μόλις συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί ξεκίνησε να σκάβει με τα χέρια της ώστε να σώσει τα κουτάβια, ενώ καλέσθηκε και η πυροσβεστική.

Με την επέμβαση της πυροσβεστικής τα έξι κουταβάκια διασώσθηκαν.

«Συγγνώμη» από τον Δήμο Λεβαδέων - Τι απαντά ο Δήμος

Με αφορμή χθεσινή ανάρτηση δημότη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επίρριψη χωμάτων σε αδέσποτα κουτάβια, ο Δήμος Λεβαδέων αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για το ατυχές συμβάν και να διευκρινίσει ότι το συνεργείο του Δήμου Λεβαδέων που πραγματοποιεί χωματουργικές εργασίες στην περιοχή δεν γνώριζε την ύπαρξη τους.

Για καλή μας τύχη με την άμεση παρέμβαση της φιλοζωικής οργάνωσης «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς» και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα κουταβάκια διασώθηκαν και ο Δήμος Λεβαδέων ανέλαβε τη φροντίδα τους με τη μεταφορά τους σε συνεργαζόμενο κτηνίατρο για τον εμβολιασμό τους και για τη στείρωση και τσιπάρισμα του ενήλικου ζώου.