ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς: Lockdown διαρκείας στη μεταφορική συγκοινωνία της Βοιωτίας

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς: Lockdown διαρκείας στη μεταφορική συγκοινωνία της Βοιωτίας

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς: Lockdown διαρκείας στη μεταφορική συγκοινωνία της Βοιωτίας

«Όλα τα χωριά, μεγάλα και μικρά, μένουν εδώ και μήνες χωρίς την παραμικρή σύνδεση με την πρωτεύουσα του νομού, αλλα και τις άλλες πόλεις.»

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται στο lockdown, λόγω κορωνοϊού, που επικρατεί στη Βοιωτία αλλά και στις μεταφορές, υπογραμμίζοντας πως χωριά της περιοχής έχουν μείνει «εδώ και μήνες χωρίς την παραμικρή σύνδεση με την πρωτεύουσα του νομού».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Το γενικευμένο lockdown διανύει την τρίτη ημέρα εφαρμογής, όμως το γενικευμένο lockdown στις μεταφορές επικρατεί εδώ και μήνες στη Βοιωτία.

Κι είναι εντελώς εξοργιστική η σιωπή και η απραξία των καθ' ύλην αρμόδιων αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων του νομού.

Όλα τα χωριά, μεγάλα και μικρά, μένουν εδώ και μήνες χωρίς την παραμικρή σύνδεση με την πρωτεύουσα του νομού, αλλα και τις άλλες πόλεις.

Ηλικιωμένοι, έφηβοι και άτομα που δε έχουν την δυνατότητα μετακίνησης με ΙΧ όχημα δε μπορούν να μετακινηθούν προς την πόλη, όπου βρίσκονται οι υπεραγορές τροφίμων, οι δομές υγείας (νοσοκομείο, ιατρεία κτηνιατρεια) και τα τραπεζικά ιδρύματα.

Οι εργαζόμενοι στην πόλη της Λιβαδειάς, κάτοικοι των χωριών της περιοχής, δυσκολεύονται να μετακινηθούν από και προς τον χώρο εργασίας τους. Αυτό που λέμε δεν είναι κάτι γενικό, αφορά τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες, βιοτεχνίες - βιομηχανίες, αφορά τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, που διακινδυνεύουν την ζωή τους κι οι αρμόδιοι - "υπεύθυνοι" αδιαφορούν στο αυτονόητο αίτημα τους για μεταφορική προσβασιμότητα στην πόλη που εργάζονται.

Μπορεί το ΚΤΕΛ Λιβαδειάς να δηλώνει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να δρομολογήσει γραμμές για 2-3 άτομα ανά χωριό, όμως η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και το αρμόδιο τμήμα της οφείλουν βάση των αρμοδιοτήτων τους να ελέγξουν αν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ εξυπηρετούν τους κατοίκους του νομού & αν αυτό δε συμβαίνει, να βρουν τρόπο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους.

Το παρόν κείμενο θα αποσταλεί στους αρμόδιους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αν η σιωπή και η απραξία συνεχιστούν, θα αποσταλεί σε όσους δύνανται να τους ελέγξουν για την ενδεχόμενη μη εκτέλεση των καθηκόντων τους.»