ΑρχικήΕιδήσειςΕλλάδαΠρακτορεία ΟΠΑΠ: Πότε θα ξανανοίξουν - Το σχέδιο για λειτουργία με ραντεβού (Βίντεο)

#TAGS: ΟΠΑΠ  Lockdown 

Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Πότε θα ξανανοίξουν - Το σχέδιο για λειτουργία με ραντεβού (Βίντεο)

Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Πότε θα ξανανοίξουν - Το σχέδιο για λειτουργία με ραντεβού (Βίντεο)

Ο Γ.Γ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης αναφέρθηκε την Τετάρτη στον «οδικό χάρτη» επαναλειτουργίας των πρακτορείων

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Σπύρος Πέππας

Τις επόμενες κινήσεις για τη σταδιακή άρση του δεύτερου lockdown αναμένεται να καθορίσει η κυβέρνηση, αφού πρώτα λάβει υπόψιν τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδριάζει σήμερα, προκειμένου να αποτιμήσει τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Ένα από τα βήματα που εξετάζονται για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας είναι και η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ από την ερχόμενη Δευτέρα.

Βεβαίως, το άνοιγμα του άνοιγμα του εν λόγω κλάδου αναμένεται να γίνει με αυστηρούς κανόνες που θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο ραντεβού από τους πελάτες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Δελτίο με ραντεβού

Το σήμα της επανεκκίνησης του κλάδου έδωσε ουσιαστικά ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτη.

Όπως ανέφερε, λοιπόν, ο ίδιος είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν τη Δευτέρα, εφόσον υπάρξει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δώσει το «πράσινο φως», κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

«Ξέρουμε ότι μπορεί να λειτουργήσει με ραντεβού, ξέρουμε ότι ο ΟΠΑΠ έχει λειτουργήσει ένα μεγάλο σχέδιο ιχνηλάτησης όσων μπαίνουν με στοιχεία επικοινωνίας. Θα το θέσουμε γιατί είναι μία δραστηριότητα που μπορεί να γίνει εν κινήσει, δηλαδή κάποιος που πάει στο σούπερ μάρκετ να σταματήσει να κάνει και αυτή την υπηρεσία», είπε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας πως αρκετοί πολίτες επιλέγουν τα συγκεκριμένα σημεία για να πληρώσουν λογαριασμούς, αποφεύγοντας τις τράπεζες.

Κάτι που σημαίνει πως ενδεχόμενο άνοιγμά τους, θα βοηθήσει στο να μειωθούν οι ουρές έξω από αυτές. Τέλος, επεσήμανε πως υπάρχει σχέδιο το οποίο θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο στην επιτροπή για να κάνει την εισήγησή της.

Πηγή: newmoney.gr