ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΤο δραματικό εξώφυλλο του ΤΙΜΕ για την πρώτη μέρα της προεδρίας Μπάιντεν

ΚΟΣΜΟΣ

#TAGS: Times Magazine  ΗΠΑ  Τζο Μπάιντεν 

Το δραματικό εξώφυλλο του ΤΙΜΕ για την πρώτη μέρα της προεδρίας Μπάιντεν

Το δραματικό εξώφυλλο του ΤΙΜΕ για την πρώτη μέρα της προεδρίας Μπάιντεν

«Το πώς θα χειριστεί μια διχασμένη Αμερική θα καθορίσει την κληρονομιά του»

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Σπύρος Πέππας

Εικόνα καταστροφής. Το οβάλ γραφείο σε διαλυμένη κατάσταση. Πλήθος εκκρεμών υποθέσεων, φάκελοι και χαρτιά παντού, σκουπίδια, μια ντουντούκα, πεταμένα τηλέφωνα. Κι έξω, στην Αμερική, μια ζοφερή εικόνα χάους.

Αυτά παραλαμβάνει την πρώτη μέρα της θητείας του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως αποτυπώνει στο εξώφυλλό του το περιοδικό ΤΙΜΕ, επιχειρώντας να απεικονίσει τι αφήνει πίσω του φεύγοντας ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Λίγο πριν το μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου, ο Joseph Robinette Biden jr. έβαλε το χέρι του πάνω στη Βίβλο και ορκίστηκε να τηρεί το Σύνταγμα, ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ» γράφει το εμβληματικό περιοδικό.

«Ήταν το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της αποκατάστασης κάποιας κανονικότητας σε μια κλονισμένη δημοκρατία. Ο προκάτοχός του, έπειτα από δύο μήνες προσπαθειών να μείνει στην εξουσία ανατρέποντας τη λαϊκή βούληση, είπε στους Αμερικανούς “να έχετε μια καλή ζωή” και απέφυγε την τελετή ορκωμοσίας. Το Καπιτώλιο ήταν σχεδόν άδειο, λόγω του φόβου βίας. Τα λόγια του Μπάιντεν ακούστηκαν σε μια πρωτεύουσα σε lockdown, «φρούριο» υπό τη φύλαξη 25.000 μελών της Εθνοφρουράς. Ήταν σαν ορκωμοσία σε καιρό πολέμου» γράφει το ΤΙΜΕ.

Πηγή: newsbeast.gr