ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΈκτακτο: Παρατείνεται η καραντίνα στη Βοιωτία

Έκτακτο: Παρατείνεται η καραντίνα στη Βοιωτία

Έκτακτο: Παρατείνεται η καραντίνα στη Βοιωτία

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουγού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλία παρατείνονται τα επιπλέων περιοριστικά μέτρα στον Νομό Βοιωτίας για ακόμη μια εβδομάδα δηλαδή έως την Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 114 ενώ 182 είναι οι στενές επαφές τους.

Σε συνέχεια, της σημερινής σύσκεψης της Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα εξής:

- Τα υφιστάμενα μέτρα παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα. Δηλαδή και για την επόμενη εβδομάδα δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, εξακολουθούν να ισχύουν τα SMS και οι έντυπες δηλώσεις και δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με τις εξαιρέσεις που έχουν προβλεφθεί. Επίσης, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

- Παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού και του ψαρέματος.

Από την παράταση της απαγόρευσης εξαιρούνται οι Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου στο πλαίσιο της πρόληψης της μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις τρεις περιφερειακές ενότητες.

Στην περίπτωση αυτή το κυνήγι θα επιτρέπεται εντός της περιφερειακής ενότητας και μόνο και έως τέσσερα άτομα - δύο σε κάθε αυτοκίνητο.

Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών όρων θα επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της σχετικής άδειας κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία. Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθεί και την επόμενη Παρασκευή ενώ θα ανοίξει και η συζήτηση για το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.