ΑρχικήΕιδήσειςΕλλάδαΣπήλιος Λιβανός: «Να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα»

Σπήλιος Λιβανός: «Να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα»

Σπήλιος Λιβανός: «Να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα»

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Ελλάδας, κ. Δημήτρης Βουρδάνος

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Με τους αντιπεριφερειάρχες πρωτογενούς παραγωγής μίλησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπ. Λιβανός, ο οποίος τόνισε την πρόθεσή του να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα του αγροτικού.

Μηνιαία αναμένεται να είναι η επαφή του Υπουργού με τους Αντιπεριφερειάρχες, έχοντας ως στόχο την λύση των ζητημάτων που ταλανίζουν τον αγροτικό τομέα αλλά και παράλληλα την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι υφυπουργοί Φωτεινή Αραμπατζή και Γιάννης Οικονόμου, καθώς και οι ΓΓ Γιώργος Στρατάκος και Κώστας Μπαγινέτας.

Στην παρέμβασή του ο κ. Λιβανός είπε ότι πρόθεσή του είναι να ενισχύσει το κομμάτι της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα.

«Ξέρετε και εσείς την άποψη μου και σε κάθε περίπτωση μπορούμε να σχεδιάσουμε λίγο καλύτερα, πιο μακροπρόθεσμα ίσως, με περισσότερα χρήματα και με μεγαλύτερη δέσμευση το κομμάτι των νέων αγροτών και τα σχέδια βελτίωσης να τα κάνουμε πιο ουσιαστικά, πιο παραγωγικά και όχι κυρίως επενδύσεις σε ντουβάρια και σε μηχανήματα τα οποία είναι περισσότερα απ’ ό,τι χρειαζόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Απευθυνόμενος στους Αντιπεριφερειάρχες ο κ. Λιβανός μεταξύ άλλων είπε ότι άμεσα θα επισκεφθεί το Υπουργείο ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Την περίοδο αυτή είμαστε στη φάση της προετοιμασίας του Στρατηγικού Σχεδίου για την διαμόρφωση ουσιαστικά της πολιτικής μας, με κύριους άξονες την προσπάθεια που κάνουμε για το Ταμείο Ανάκαμψης, τη διαμόρφωση της πρότασης για τη νέα ΚΑΠ και για τις χρηματοδοτικές πολιτικές εν γένει. Η πρόθεσή μας είναι να έχουμε μια συνεχή, ουσιαστική και αποδοτική συνεργασία.

Επιδίωξη μας είναι να είμαστε και ο Γιάννης Οικονόμου και η Φωτεινή Αραμπατζή κι εγώ, πολύ περισσότερο στην περιφέρεια παρά εδώ στο γραφείο».

Στη συνάντηση μετείχαν οι εξής Αντιπεριφερειάρχες:

Θεόδωρος Βασιλόπουλος (Δυτικής Ελλάδος), Γεώργιος Ζιμπίδης (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), Σωτήριος Μπάτος (Κεντρικής Μακεδονίας), Βασίλειος ΄Αμπας (Δυτικής Μακεδονίας), Θωμάς Πιτούλης (Ηπείρου), Γεώργιος Λαδόπουλος (Θεσσαλίας), Σωτήριος Κουρής (Ιονίων Νήσων), Δημήτρης Βουρδάνος (Στερεάς Ελλάδας), Νίκων Τζινιέρης (Πελοποννήσου), Παναγιώτης Κουφέλος (Β.Αιγαίου), Φιλήμονας Ζαννετίδης (Ν.Αιγαίου), Μανώλης Χνάρης (Κρήτης),. Στην τηλεδιάσκεψη μετείχε και ο κ. Ανδρέας Καραγεώργης (Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).