ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΕπίσκεψη Σαρακιώτη σε Αμφίκλεια και Κάτω Τιθορέα

Επίσκεψη Σαρακιώτη σε Αμφίκλεια και Κάτω Τιθορέα

Επίσκεψη Σαρακιώτη σε Αμφίκλεια και Κάτω Τιθορέα

Ο κ. Σαρακιώτης ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Π.Σ, κ. Γιάννης Σαρακιώτης, επισκέφθηκε την Αμφίκλεια και την Κάτω Τιθορέα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο κ. Σαρακιώτης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, το Αστυνομικό Τμήμα καθώς και την αγορά της ευρύτερης περιοχής. Ακό,η συναντήθηκε με τη Δήμαρχου Αμφίκλειας-Ελάτειας, κ. Αθανασία Στιβακτή, αλλά και τους Αντιδημάρχους, , κ.κ. Π. Τσιρνόβα, Ε. Γκενεράλη, Θ. Κοντούνη, Κ. Παπακωνσταντίνου και το Δημοτικό Σύμβουλο, Θ. Βαφειά στην οποία και τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

  • Η μη λειτουργία του Κέντρου Υγείας στην Αμφίκλεια ως εμβολιαστικού κέντρου.
  • Η συστηματική υποβάθμιση των υπηρεσιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) και τα προβλήματα που προκαλεί στην καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου.
  • Τα προβλήματα στις προσκλήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» καθώς, χωρίς την αποσαφήνιση του πλαφόν, η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να προβεί στον αναγκαίο προγραμματισμό και την προτεραιοποίηση της υποβολής προτάσεων.
  • Η υποχρηματοδότηση των ημι-ορεινών Δήμων, στους οποίους συγκαταλέγεται και ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας
  • Η συνεχιζόμενη απαξίωση και ελλιπής συντήρηση των υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού (Φτερόλακα).
  • Η επί 1,5 έτος μη χορήγηση τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών στο πλαίσιο του προγράμματος Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους (ΤΕΒΑ) στην Π.Ε. Φθιώτιδας.
  • Η ελλιπής αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή.

Τα παραπάνω ζητήματα, τα οποία και τέθηκαν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, έχουν ήδη αναδειχθεί, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του Βουλευτή Φθιώτιδας και υπήρξε δέσμευση για περαιτέρω συνέχιση αυτών. Νωρίτερα ο κ. Σαρακιώτης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας, όπου συνομίλησε με το Διευθυντή κ. Λεπενό και τους εργαζόμενους για τα παρακάτω θέματα:

  • Τη μέχρι σήμερα μη ένταξη της δομής στο πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο και έχει ως συνέπεια οι κάτοικοι του Δήμου να αναγκάζονται να διανύσουν απόσταση πολλών χιλιομέτρων πηγαίνοντας στο Δίστομο και στην Ιτέα (!!!) ώστε να εμβολιαστούν
  • Τα προβλήματα στη στελέχωση του Κέντρου Υγείας, γεγονός που προβληματίζει τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής, ιδίως εφόσον η δομή ενταχθεί το επόμενο διάστημα στον εμβολιαστικό σχεδιασμό.

Τέλος, κατά την επίσκεψη του κ. Σαρακιώτη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, το οποίο και μεταστεγάστηκε στις νέες εγκαταστάσεις του, την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., συζητήθηκε το πρόβλημα της ελλιπούς επάνδρωσής του, καθώς όπως αναφέρθηκε, κατά τις βραδινές βάρδιες υπάρχει μόνο ένα περιπολικό με ένα άτομο για την κάλυψη μιας αρκετά μεγάλης περιοχής.