ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΓιάννης Σαρακιώτης: «Ούτε κουβέντα για ενίσχυση Α.Τ. Αταλάντης και Αμφίκλειας»

Γιάννης Σαρακιώτης: «Ούτε κουβέντα για ενίσχυση Α.Τ. Αταλάντης και Αμφίκλειας»

Γιάννης Σαρακιώτης: «Ούτε κουβέντα για ενίσχυση Α.Τ. Αταλάντης και Αμφίκλειας»

«Όχι μόνο δεν το πράξατε, αλλά εν τέλει μεταθέσατε 5 άτομα από το Α.Τ. Λοκρών! Οι πολίτες της Λοκρίδας ζητούν απαντήσεις»

Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Σαρακιώτης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, αναφορικά με την ελλιπή αστυνόμευση στη Λοκρίδα, σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών ερωτήσεών του προς τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Σαρακιώτης τονίζει πως: «Τα περιστατικά εγκληματικότητας στη Λοκρίδα επιβεβαιώνουν ότι η μονοδιάστατη στελέχωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται εις βάρος της Περιφέρειας. Τόσο οι Δήμαρχοι όσο και φορείς της περιοχής σας έχουν γνωστοποιήσει το πρόβλημα, αλλά επιμένετε να απαντάτε με υποσχέσεις ότι ΘΑ στελεχώσετε τα Αστυνομικά Τμήματα. Όχι μόνο δεν το πράξατε, αλλά εν τέλει μεταθέσατε 5 άτομα από το Α.Τ. Λοκρών! Οι πολίτες της Λοκρίδας ζητούν απαντήσεις. Ποια είναι τα μέτρα ενίσχυσης της αστυνόμευσης στους Δήμους Λοκρών και Αμφίκλειας-Ελάτειας, τα οποία προτίθεστε να λάβετε; Για ποιο λόγο παραμένουν εκτός του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Υπουργείου τα δύο Αστυνομικά Τμήματα;»

Ο παριστάμενος Υφυπουργός κ. Οικονόμου στα ερωτήματα του κ. Σαρακιώτη απάντησε μεταξύ των άλλων ότι «η Κυβέρνηση έχει ενισχύσει τα Βορειανατολικά σύνορα της χώρας και τα νησιά του Αιγαίου»!

Κατόπιν της γενικόλογης απάντησης του Υφυπουργού, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε στη δευτερολογία του: «Κύριε Υπουργέ, είμαι πάρα πολύ συγκεκριμένος και αναμένω συγκεκριμένες απαντήσεις. Στη Λοκρίδα έλαβε χώρα ένα πρωτοφανές περιστατικό πριν από περίπου ένα χρόνο, η δολοφονία ενός επαγγελματία στο κέντρο της Αταλάντης. Μετά από αυτό το θλιβερό περιστατικό, ο Εμπορικός Σύλλογος Αταλάντης σας έστειλε επιστολή μέσω της οποίας περιγραφόταν ο φόβος που επικρατεί στην πόλη και καλούσαν το Υπουργείο να λάβει άμεσα μέτρα για την επιστροφή της πόλης στην κανονικότητα. Εσείς “απαντήσατε” αποδυναμώνοντας κατά 5 άτομα το τοπικό Α.Τ.. Ως αποτέλεσμα των αποφάσεών σας, στις 4 Ιανουαρίου είδαμε “επιδρομή ληστών στη ΛΑΡΚΟ, απείλησαν το φύλακα και ανατίναξαν με εκρηκτικά το ΑΤΜ που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων” και στις 31 Ιανουαρίου “οπλισμένοι με καλάζνικοφ σκόρπισαν τον τρόμο ανατινάζοντας ATM στο κέντρο της Αταλάντης”. Σε συνάντησή μου με τη Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας, το πρώτο ζήτημα, που μου έθεσε, ήταν αυτό της αστυνόμευσης. Είναι δυνατόν σε μια τόσο μεγάλη γεωγραφική περιοχή να έχουμε το βράδυ 1 περιπολικό με 2 αστυνομικούς στο Δήμο Λοκρών και 1 περιπολικό με 1 αστυνομικό στο Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας;»

Η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν ότι «το αίτημα της ενίσχυσης των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. ανά την επικράτεια, αλλά και το ενδιαφέρον των πολιτών για την ενίσχυση του επιπέδου δημόσιας τάξης και ασφάλειας αποτελούν ισχυρή ένδειξη της εμπιστοσύνης, με την οποία περιβάλλουν την ΕΛ.ΑΣ.. Γι’ αυτό το λόγο, ο υφιστάμενος επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. είναι… ολιστικός!»

Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη: «Την απάντηση ας τη δώσουν οι πολίτες της Λοκρίδας…»