ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΈκτακτο: Στο «βαθύ κόκκινο» όλη η Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια

Έκτακτο: Στο «βαθύ κόκκινο» όλη η Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια

Έκτακτο: Στο «βαθύ κόκκινο» όλη η Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια

Σκληρότατα μέτρα ανακοινώθηκαν σήμερα από τη πολιτική προστασία

Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Γιώργος Πέππας

Στις σημερινές ανακοινώσεις που έκανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε γνωστό πως όλος ο νομός Βοιωτίας τίθεται στο «βαθύ κόκκινο», όπως και η Π.Ε. Φθιώτιδας και η Π.Ε. Ευβοίας.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο "βαθύ κόκκινο"

Σε σκληρό lockdown τίθονται: Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Αρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα βρίσκονται στο επίπεδο κόκκινο.

Με «κωδικό 2-3» και εντός του δήμου οι μετακινήσεις

Αλλαγές στους κωδικούς των μετακινήσεων ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, που παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία για τις μεταλλάξεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως Όσον αφορά στο SMS ισχύουν οι εξής διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ανεξαρήτως επιδημιολογικού κινδύνου:

Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.