ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΞεκίνησε η κατασκευή της γέφυρας στην κεντρική διώρυγα της Κωπαΐδας

Ξεκίνησε η κατασκευή της γέφυρας στην κεντρική διώρυγα της Κωπαΐδας

Ξεκίνησε η κατασκευή της γέφυρας στην κεντρική διώρυγα της Κωπαΐδας

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Σπύρος Πέππας

Σε συνέχεια του έργου «Βελτίωση Πρόσβασης οδού Γεωργικών και Κτηνοτροφικών υποδομών Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων», που κατασκευάζεται από το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του Υπ. Εσωτερικών, ξεκίνησε η κατασκευή της Γέφυρας στην Κεντρική Διώρυγα της Κωπαΐδας.

Το έργο συμπεριλαμβάνει το τμήμα της αγροτικής οδού, μετά τη γέφυρα του Κηφισού, που ολοκληρώθηκε, όπως επίσης και τη Γέφυρα- έξοδο της Κοινότητας Πέτρας προς την Εσωτερική διώρυγα ,που ακολουθεί αμέσως μετά και είναι προϋπολογισμού μελέτης 864.361,05 ευρώ.     

Ο Δήμαρχος κος Γ. Ντασιώτης κατά την επίσκεψή του, με τους επιβλέποντες, στο έργο δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο υψίστης σημασίας, με άμεσο αποτέλεσμα, γιατί εξυπηρετεί όλη την οικονομική ζωή της πεδιάδας και προσφέρει μεγάλη ασφάλεια στους διερχόμενους. Στον άξονα Αλίαρτος-Στροβίκι που βρίσκεται και ο κατεστραμμένος δρόμος που ανακατασκευάσαμε, αλλά και η συγκεκριμένη γέφυρα που σήμερα γκρεμίσαμε, έχουμε θρηνήσει πάρα πολλά θύματα, ενώ παράλληλα η δυσχερής κυκλοφορία του δεν βοηθάει στην ανάπτυξη της περιοχής. Παρόμοια περίπτωση είναι και η γέφυρα της Πέτρας στην Εσωτερική. Σε συνδυασμό με σοβαρές παρεμβάσεις που, στην αγροτική οδοποιία και σε γεφύρια, κάνει και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, από το δικό της προϋπολογισμό, νομίζω ότι στην Κωπαΐδα  κάτι σημαντικό συμβαίνει».

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες που δημοσίευσε ο δήμαρχος Αλιάρτου - Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης στα social media:

May be an image of outdoors

May be an image of outdoors