ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΤην αποζημίωση των αγροτών της Εύβοιας που επλήγησαν από τη «Μήδεια» ζητά ο Αποστόλου

Την αποζημίωση των αγροτών της Εύβοιας που επλήγησαν από τη «Μήδεια» ζητά ο Αποστόλου

Την αποζημίωση των αγροτών της Εύβοιας που επλήγησαν από τη «Μήδεια» ζητά ο Αποστόλου

«Οι χιονοπτώσεις της Μήδειας προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και στον αγροτικό χώρο της Εύβοιας.»

Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρ. Υπουργό, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, ζητάει, με δήλωση του, την αποζημίωση των αγροτών της Εύβοιας που επλήγησαν από τη κακοκαιρία που επέφερε η «Μήδεια». Χαρακτηριστικά, ο κ. Αποστόλου, ανέφερε τα εξής:

«Οι χιονοπτώσεις της Μήδειας προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και στον αγροτικό χώρο της Εύβοιας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχει πληγεί ιδιαίτερα η φυτική παραγωγή και αφορούν τόσο στο εισόδημα, όσο και στον εξοπλισμό και τις υποδομές.

Ειδικότερα οι ζημιές εντάσσονται

  1. στις καλυπτόμενες από τα ασφάλιστρα που έχουν καταβάλλει οι αγρότες στον ΕΛΓΑ και είναι οι ζημιές στα φυλλώδη λαχανικά (λάχανα, κουνουπίδια κλπ.), που καλλιεργούνται κυρίως στην Κεντρική Εύβοια (Δημ. Χαλκιδέων-ΔΕ Ληλαντίων, Δήμος Μεσσαπίων-Διρφύων) και
  2. στις μη καλυπτόμενες ασφαλιστικά, αλλά μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων. Τέτοιες σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν στις δενδρώδεις καλλιέργειες της Β. Εύβοιας (ελαιόδεντρα, συκιές) και εντοπίζονται κυρίως στον ορεινό όγκο του Δ. Ιστιαίας-Αιδηψού καθώς και στις περισσότερες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ. ?ννας.

Ζημιές επίσης υπάρχουν και στα ελαιόδεντρα των Τοπικών Κοινοτήτων Ανθηδόνας και Βαθέος Αυλίδας της Κεντρικής Εύβοιας.

Για όλες τις παραπάνω ζημιές πρέπει να υπάρξουν άμεσες εκτιμήσεις, ώστε να γίνουν έγκαιρα και οι αντίστοιχες πληρωμές των αποζημιώσεων και των ενισχύσεων.»