ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤην ένταξη στο πρόγραμμα Κ.Ο.Ε. επιδιώκει ο Δήμος Τανάγρας

Την ένταξη στο πρόγραμμα Κ.Ο.Ε. επιδιώκει ο Δήμος Τανάγρας

Την ένταξη στο πρόγραμμα Κ.Ο.Ε. επιδιώκει ο Δήμος Τανάγρας

Το πρόγραμμα αφορά την αποζημίωση αγροτών-ελαιοπαραγωγών για τις ζημιές που προκάλεσε η «Μήδεια»

Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμος Τανάγρας απέστειλε έγγραφο προς τον ΕΛΓΑ και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στην οποία γνωστοποιεί πως πολλοί κάτοικοι στην επικράτειά του ασχολούνται αποκλειστικά με το επάγγελμα του αγρότη - ελαιοπαραγωγού.

Λόγω ότι η περιοχή του Δήμου Τανάγρας βρέθηκε στο επίκεντρο των σφοδρών χιονοπτώσεων που έπληξαν την χώρα μας στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2021, με συνέπεια να προκληθούν μεγάλες ζημιές στις αγροτικές παραγωγές και κυρίως στα ελαιόδεντρα, ο Δήμος Τανάγρας ζήτησε ότι κρίνεται αναγκαίο να αποζημιωθούν οι αγρότες- -ελαιοπαραγωγοί του και να ενταχθούν οι παραπάνω ζημιές στο πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών ενισχύσεων (ΚΟΕ).

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, δηλώνει ότι:

«Δεν εφησυχάζουμε. Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα των δημοτών μας, ιδιαίτερα των αγροτών – ελαιοπαραγωγών μας, που πρόσφατα οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στις αγροτικές παραγωγές και κυρίως στα ελαιόδεντρά τους. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο και να στηρίζουμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, με τις ενέργειές μας τους ανθρώπους του μόχθου, την αγροτική παραγωγή, την ύπαιθρο.