ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΒενετία: Δελφίνια βγήκαν βόλτα στο Μεγάλο Κανάλι

ΒΕΝΕΤΙΑ

#TAGS: Βενετία 

Βενετία: Δελφίνια βγήκαν βόλτα στο Μεγάλο Κανάλι

Βενετία: Δελφίνια βγήκαν βόλτα στο Μεγάλο Κανάλι

Βρήκαν ευκαιρία αφού τα νερά είναι πιο ήσυχα λόγω της πανδημίας του Covid

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

Γιώργος Πέππας

Kι όμως δεν πρόκειται για «fake news», όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά το CNN. Mία ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες τους Ιταλούς βλέποντας δύο δελφίνια να κόβουν βόλτες στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, τα δελφίνια εθεάθησαν στην είσοδο του καναλιού να κάνουν βόλτα κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου αδράττοντας την ευκαιρία καθώς τα νερά είναι πιο «ήσυχα» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε δύο δελφίνια- πιθανότατα μία μητέρα και ένα νεαρό δελφίνι- ανοιχτά της πλατείας του Αγίου Μάρκου», δήλωσε ο Σάντρο Ματσάριολ, ειδικός από το πανεπιστήμιο της Πάδοβα.

«Αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο. Ξεκάθαρα του ενθάρρυνε να μπουν τόσο μέσα στην πόλη λόγω των ήρεμων νερών της Βενετίας αυτή τη στιγμή», τόνισε από την πλευρά του ο Λούκα Μπίτσαν, επικεφαλής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βενετίας.

Ειδικοί και τοπικές αρχές κατάφεραν να περιορίσουν τα δελφίνια. Χρειάστηκαν τρεις ώρες για να τα οδηγήσουν στην ανοιχτή θάλασσα.«Έπρεπε να κινούμαστε αργά, επειδή αποπροσανατολίζονταν», εξήγησε ο Ματσάριολ.

Χωρίς κρουαζιερόπλοια και με λιγότερα μηχανοκίνητα σκάφη, τα νερά στα κανάλια της Βενετίας είναι πιο ήρεμα, αλλά και πιο καθαρά.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, χιλιάδες ψάρια έκαναν «επιδρομή» στα κανάλια της Βενετίας , εκμεταλλευόμενα τα θερμότερα νερά τους.

Πηγή: protothema.gr