ΑρχικήΕιδήσειςΕλλάδα«Οι Έλληνες αγρότες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και δεν μπορούν να περιμένουν άλλο»

«Οι Έλληνες αγρότες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και δεν μπορούν να περιμένουν άλλο»

«Οι Έλληνες αγρότες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και δεν μπορούν να περιμένουν άλλο»

Να συμφωνηθεί άμεσα η νέα ΚΑΠ ζητά ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Λιβανός

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, ζητά από τους ομόλογους του να ολοκληρωθούν λίαν συντόμως οι διαπραγματεύσεις που αφορούν την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συνεδρίαση του Συμβουλίου είναι κρίσιμη για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή στα ανοικτά ζητήματα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο, ο ΥΠΑΑΤ δήλωσε :

«Στόχος της Ελλάδας είναι η ολοκλήρωση, όσο πιο σύντομα είναι δυνατόν, της συζήτησης και της συμφωνίας για τη νέα ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική). Μία νέα ΚΑΠ βιώσιμη, μία νέα ΚΑΠ πράσινη, μία νέα ΚΑΠ που θα στηρίζει τους Έλληνες αγρότες, που θα δίνει τα εργαλεία ανάπτυξης και βιωσιμότητας για τους Έλληνες γεωργούς, που θα τους δίνει προστιθέμενη αξία στα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα μας.

Οι Έλληνες αγρότες έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες από την πανδημία και τις φυσικές καταστροφές και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν, δεν πρέπει να περιμένουν άλλο».