ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων, Παναγιώτης Ρωμανάς

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων, Παναγιώτης Ρωμανάς

«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων, Παναγιώτης Ρωμανάς

Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων, με την δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», Παναγιώτης Ρωμανάς, έφυγε από τη ζωή σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου 2021.

Στον θάνατο του αναφέρθηκε ο πρ. Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Αθανάσιος Σκούμας.

«Μας αποχαιρέτησε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης Ρωμανάς, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Θήβας, επί πολλά χρόνια εργαζόμενος στο Υπουργείο περιβάλλοντος και πριν στον ιδιωτικό τομέα, με σημαντική αγωνιστική δράση στον κοινωνικό και πολιτικό στίβο και μεγάλους αγώνες και για το περιβάλλον. Θερμά συλλυπητήρια στην υπέροχη οικογένεια του. Καλό ταξίδι Παναγιώτη.»

Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Θηβών-Οινοφύτων του ΚΚΕ

Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε τον Παναγιώτη Ρωμανά, ακριβό σύντροφο μας, που έφυγε άδικα και πρόωρα σήμερα από τη ζωή.

Γεννημένος στη Θήβα το 1961, χημικός στο επάγγελμα, ο Παναγιώτης συγκέντρωνε βασικά χαρακτηριστικά του πρωτοπόρου αγωνιστή.

Τον ακέραιο χαρακτήρα, τη σεμνότητα και την απλότητα, την πολιτική και ιδεολογική συγκρότηση, την αγωνιστική στάση ζωής, τη συνέπεια λόγων κι έργων. Προσέφερε τις επιστημονικές του γνώσεις στο λαό της περιοχής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους αγώνες ενάντια στη σκέψη για λειτουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στη Θήβα και τη βιομηχανική ρύπανση. Ανήσυχος για τα μικρά και μεγάλα λαϊκά προβλήματα, συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ έχοντας την ουσιαστική πεποίθηση ότι η εκμεταλλευτική κοινωνία που ζούμε δεν παίρνει γιατρειά, ότι η μόνη διέξοδος είναι ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός.

Αγαπητός όσο λίγοι, το 2019 εκλέχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, θέση που τίμησε με την προσφορά του. Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια μας στη γυναίκα του Μαρία, τα παιδιά του Δημήτρη και Θάνο, τους συγγενείς του.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας

Τα λόγια είναι λίγα για να αποχαιρετήσουμε τον Παναγιώτη Ρωμανά, που έφυγε ξαφνικά κι άδικα σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 60 ετών. Ο Παναγιώτης τίμησε το συνδυασμό μας ως υποψήφιος και ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος την τελευταία διετία. Ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος που ένιωθες ξεκάθαρα ότι κέρδιζες κάθε φορά που συναναστρέφεσαι, συνεργάζεσαι και αγωνίζεσαι μαζί του. Ένα υπόδειγμα αγωνιστή, που έβρισκε στην αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου την επιβεβαίωση των ιδανικών και της στάσης ζωής του. Οι επιστημονικές του γνώσεις, ειδικά σε θέματα περιβάλλοντος, είχαν καθολική αναγνώριση όχι μόνο λόγω της ορθότητάς τους, αλλά και γιατί δεν έμπαιναν στο ζύγι των επιχειρηματικών συμφερόντων. Δε σκέφτηκε ούτε στιγμή να «εξαργυρώσει» τα αξιόλογα προσόντα του κάνοντας έκπτωση από τα ιδανικά του.

Θα τον τιμάμε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες για το δίκιο και τις ανάγκες του λαού ακολουθώντας το παράδειγμά του. Τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας στη γυναίκα του Μαρία, τους γιους του Δημήτρη και Θάνο, τους υπόλοιπους συγγενείς του.