ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΈντονες αντιδράσεις από τον πολιτικό χώρο για τις εργατικές κατοικίες στη Θήβα

Έντονες αντιδράσεις από τον πολιτικό χώρο για τις εργατικές κατοικίες στη Θήβα

Έντονες αντιδράσεις από τον πολιτικό χώρο για τις εργατικές κατοικίες στη Θήβα

Στη Βουλή «έφεραν» το θέμα ΚΙΝ.ΑΛ., ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ

Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021

Γιώργος Πέππας

Η επιστολή του Ε.Κ.Θήβας αναφορικά με τις απαράδοτες εργατικές κατοικίες στη Θήβα, οι οποίες όπως αναφέρει η επιστολή έχουν κληρωθεί σε οικογένειες εδώ και τρία χρόνια, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από τον Βουλευτή Βοιωτίας του ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γ. Μουλκιώτη, από την Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γ. Πούλου, όσο και από τους Βουλευτές του ΚΚΕ, κ. Γ. Μαρίνο και κ. Χρ. Κατσώτη, οι οποίοι κατέθεσαν αναφορές στη Βουλή για το εν λόγω ζήτημα.

Αμεση λύση στις αδιάθετες εργατικές κατοικίες στη Θήβα ζητά ο Μουλκιώτης

«Λύση ΤΩΡΑ στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις αδιάθετες κατοικίες και την απόκτηση οριστικών παραχωρητηρίων δικαιούχων στους οικισμούς Θήβα ΙΙ και Θήβα ΙΙΙ»

Ο Βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης, προχώρησε κοινοβουλευτική παρέμβαση-ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη, στην οποία ζητάει την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στις αδιάθετες κατοικίες και την απόκτηση οριστικών παραχωρητηρίων δικαιούχων στους οικισμούς Θήβα ΙΙ και Θήβα ΙΙΙ.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας, με επιστολή προς τον ΟΑΕΔ, τονίζει ότι τον Νοέμβριο 2017 κληρώθηκαν στη Θήβα 9 αδιάθετες εργατικές κατοικίες (1 στον οικισμό Θήβα ΙΙ και 8 στον οικισμό Θήβα ΙΙΙ). Ταυτόχρονα, ενημερώνει ότι στον οικισμό Θήβα ΙΙ σε κατοικίες όπου έχει γίνει οριστική παράδοση, πολλοί δικαιούχοι, ενώ έχουν εξοφλήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια την κατοικία, δεν έχουν πάρει ακόμα την κυριότητα. Αντίστοιχα, στον οικισμό Θήβα ΙΙΙ, που αποτελείται από περίπου 370 κατοικίες, οι κατοικίες δεν έχουν παραδοθεί ακόμη οριστικά στους δικαιούχους (προσωρινά παραχωρητήρια) εδώ και 22 χρόνια.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε οι 9 δικαιούχοι, να παραλάβουν τα παραχωρητήρια των κατοικιών που παραμένουν απαράδοτες, ενώ οι δικαιούχοι που περιμένουν χρόνια, να παραλάβουν επιτέλους τα οριστικά παραχωρητήρια των κατοικιών τους στις εργατικές κατοικίες των οικισμών Θήβα ΙΙ και Θήβα ΙΙΙ. Τέλος, ερωτάται εάν υπάρχουν και άλλες αδιάθετες κατοικίες στον νομό Βοιωτίας και αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης περί δωρεάν παραχώρησής τους.

«Ιδιοκτήτες χωρίς ιδιοκτησίες είναι οι εργαζόμενοι-δικαιούχοι εργατικών κατοικιών σε δύο οικισμούς της Θήβας!»

Στη Βουλή κατέθεσε την επιστολή του Ε.Κ.Θήβας η κ. Πούλου - Αναλυτικά η ανακοίνωσή της

Κατέθεσα σήμερα Αναφορά στη Βουλή με θέμα την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας προς το Διοικητή του ΟΑΕΔ σχετικά με τις μακροχρόνιες εκκρεμότητες που συνοδεύουν τις εργατικές κατοικίες σε δύο οικισμούς της Θήβας και κρατούν σε ομηρία τους δικαιούχους τους.

Ειδικότερα, η επιστολή επισημαίνει τις εννέα κατοικίες που έχουν κληρωθεί από το 2017 και δεν έχουν ακόμη παραδοθεί στους εργαζόμενους-δικαιούχους που ζουν στο ενοίκιο.

Επίσης αναφέρεται στα ιδιοκτησιακά προβλήματα που έχουν εγκλωβίσει πολλούς δικαιούχους εδώ και δύο δεκαετίες, που έχουν μεν προσωρινές παραχωρήσεις χωρίς όμως τον οριστικό τίτλο κυριότητας.

Είναι επείγουσα ανάγκη να τακτοποιηθούν άμεσα αυτές οι εκκρεμότητες που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Η αναφορά των Βουλευτών του ΚΚΕ

Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Οι βουλευτές Μαρίνος Γιώργος και Κατσώτης Χρήστος

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Θήβας, με την οποία αιτείται να αποκατασταθούν οι ζημιές στις αδιάθετες εργατικές κατοικίες των οικισμών Θήβα ΙΙ και Θήβα ΙΙΙ, ώστε να παραχωρηθούν άμεσα στους δικαιούχους και επίσης να λυθούν τα ζητήματα που εκκρεμούν με τα οριστικά παραχωρητήρια των κατοικιών και την κυριότητα τους.

Η επιστολή του Ε.Κ.Θήβας

«Κύριε Διοικητά,

Το Νοέμβριο του 2017 κληρώθηκαν στη Θήβα (9) εννέα αδιάθετες εργατικές κατοικίες & συγκεκριμένα (8) οκτώ στον οικισμό Θήβα ΙΙΙ και μία στον οικισμό Θήβα ΙΙ. Από τότε έχουν περάσει τρία χρόνια και οι κατοικίες παραμένουν απαράδοτες στους δικαιούχους που έχουν κληρωθεί, αλλά και ούτε έχουν προχωρήσει οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών τους από την μη χρήση τους επί πολλά χρόνια, όπως μας είχε δηλώσει η πρώην Διοικήτρια κατά την ημέρα της κλήρωσης.

Είναι απαράδεκτο στις εποχές που ζούμε (9) εννέα οικογένειες με οικονομικά προβλήματα να πληρώνουν ενοίκιο, ενώ τους έχει κληρωθεί κατοικία, να μη τους έχει παραδοθεί και ταυτόχρονα οι κατοικίες να συνεχίζουν να καταστρέφονται.

Επίσης ο οικισμός Θήβα ΙIΙ που αποτελείται από 370 κατοικίες περίπου, δεν έχει παραδοθεί ακόμη οριστικά στους δικαιούχους (προσωρινά παραχωρητήρια) εδώ και 22 χρόνια. Πολλοί από αυτούς δεν βρίσκονται στη ζωή σήμερα και αναγκάζονται τα παιδιά τους με διαθήκες και πολύ γραφειοκρατία να τακτοποιήσουν την μεταβίβαση της κατοικίας. Παράλληλα στον οικισμό Θήβα ΙΙ που έχει γίνει οριστική παράδοση και πολλοί δικαιούχοι έχουν εξοφλήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια την κατοικία, δεν έχουν πάρει την κυριότητα.

Θα σας παρακαλούσαμε να δείτε τα δύο θέματα και να μας απαντήσετε άμεσα για τις ενέργειές σας.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.»